• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pracny z roku 1900
Napište svůj komentář k receptu

Pracny z roku 1900

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 32
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 160
      g máslo
    • 340
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • 160
      g moučkový cukr
    • skořice trochu
    • 2
      ks hřebíček tlučené
    • tuk
    • 70
      g lískové oříšky strouhané nebo neloupané mandle
    • muškátový oříšek trochu strouhaného
    • citronová kůra
    • cukr na obalení

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady zaděláme na vále v těsto. Necháme asi 30 minut odležet a potom plníme do ztuženým tukem vymazaných formiček. Po upečení ještě teplé obalujeme v cukru. Uložíme do krabice a necháme asi 14 dní odležet.

RADA: Jak na cukroví bez másla a mouky?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pracny

Pracny

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Vánoční pracny

Vánoční pracny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TONDA A MARKETA
    TONDA A MARKETA | 6. 11. 2012 12:04

    Dnes pečem ..pozdeji napisu?

  • sarka.klimesova
    sarka.klimesova | 16. 12. 2011 11:28

    úžasný recept, doporučuji všem, pouze 10 g hladké mouky jsem nahradila kakaem, formičky vymazávám rovněž sádlem, přijde mi, že to dá pracnám víc křehkosti.Je to takové voňavé nostalgické cukroví :-)

  • Tereza | 20. 7. 2011 18:38

    řekla bych, že tím ztuženým tukem myslela sádlo.Vždyť tam nepsala rostlinný tuk ;-) my to teda tak doma děláme a pak to krásně voní :-)

  • Vilemina Vilhelmová | 27. 6. 2009 01:03

    Velice podobný recept má Sandtnerka, zdá se tedy autentický. Vím, že kdekoho zase rozčílím, ale ztužený a rostlinný tuk v roce 1900?

  • Di - | 9. 12. 2008 17:13

    Já mám téměř totožný recept po mamince. Mlatých oříšků dávám trochu více (vlašských), místo mléka rum (je tam krásně cítit), místo 1 vajíčka 2 žloutky, nedávám muškátový oříšek. Pracny jsou opravdu skvělé, krásně voní. Letos jsem je pekla poprvé sama. Myslím, že těsto má podobnou konzistenci jako vanilkové rohlíčky, proto by snad neměl být problém upéci ho bez formiček.

  • Barbora B. | 9. 12. 2008 16:51

    Dalo by sa to upiect aj bez formiciek, len na plechu?

  • Iva- Ma | 4. 12. 2008 19:46

    Tohle je opravdu nejlepší recept,dědí se u nás na pokolení.Ani jsem netušila,že je z r.1900 :-)Možná ty neloupané mandle a koření dělá svoje.Už mám taky teď napečené a jsou vynikající.

  • Eva Bukáčková | 4. 12. 2008 13:52

    Tohle jsou absolutně nejlepší pracny, co jsem kdy jedla. Dělala jsem je už vloni a letos znovu. Musím je ale dělat hned ze dvou dávek, protože jednu do Vánoc vždy sníme :) díky za výborný recept

  • Alina | 27. 12. 2005 11:19

    Romano klidně můžete přidat 1 vrchovatou lžící kakaa, tyto pracny jsou moc dobré, ale musejí tak 10 dnů odležet. Na Váš dotaz o tuku nemůžu odúpovědět, neznám tuky v USA

  • Romana Holt | 27. 12. 2005 03:07

    Muzu tam pridat kakao, abych mela kakaove pracny? A jestli ano, nevite kolik presne? Ziju v USA, nevite nekdo jestli ztuzeny pokrmovy tuk odpovida americkemu Criscu? Rada bych totiz taky udelala domaci cokoladky.

  • Airan Novakova | 7. 12. 2005 14:33

    Dala jsem min hrebicku, presto to voni po celym byte:-)) Davam 1!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Pracny
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Hřebíček Lískové oříšky Máslo Mléko Moučkový cukr Muškátový oříšek Skořice Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

Játrové špízy (kořeněná játra) -…

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

375
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
113
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
87
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
49
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
43
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Pracny II
Pracny II
Pracny IV.
Pracny IV.
Pracny podle praprababičky
Pracny podle praprababičky
Pracny ze špaldové mouky
Pracny ze špaldové mouky
Pralinkové knedlíky
Pralinkové knedlíky
Prasečí brambory
Prasečí brambory
  • Recepty.cz
  • Pracny z roku 1900
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact