• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pracny z roku 1900
Napište svůj komentář k receptu

Pracny z roku 1900

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 32
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 160
      g máslo
    • 340
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • 160
      g moučkový cukr
    • skořice trochu
    • 2
      ks hřebíček tlučené
    • tuk
    • 70
      g lískové oříšky strouhané nebo neloupané mandle
    • muškátový oříšek trochu strouhaného
    • citronová kůra
    • cukr na obalení

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady zaděláme na vále v těsto. Necháme asi 30 minut odležet a potom plníme do ztuženým tukem vymazaných formiček. Po upečení ještě teplé obalujeme v cukru. Uložíme do krabice a necháme asi 14 dní odležet.

RADA: Jak na cukroví bez másla a mouky?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pracny

Pracny

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Vánoční pracny

Vánoční pracny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TONDA A MARKETA
    TONDA A MARKETA | 6. 11. 2012 12:04

    Dnes pečem ..pozdeji napisu?

  • sarka.klimesova
    sarka.klimesova | 16. 12. 2011 11:28

    úžasný recept, doporučuji všem, pouze 10 g hladké mouky jsem nahradila kakaem, formičky vymazávám rovněž sádlem, přijde mi, že to dá pracnám víc křehkosti.Je to takové voňavé nostalgické cukroví :-)

  • Tereza | 20. 7. 2011 18:38

    řekla bych, že tím ztuženým tukem myslela sádlo.Vždyť tam nepsala rostlinný tuk ;-) my to teda tak doma děláme a pak to krásně voní :-)

  • Vilemina Vilhelmová | 27. 6. 2009 01:03

    Velice podobný recept má Sandtnerka, zdá se tedy autentický. Vím, že kdekoho zase rozčílím, ale ztužený a rostlinný tuk v roce 1900?

  • Di - | 9. 12. 2008 17:13

    Já mám téměř totožný recept po mamince. Mlatých oříšků dávám trochu více (vlašských), místo mléka rum (je tam krásně cítit), místo 1 vajíčka 2 žloutky, nedávám muškátový oříšek. Pracny jsou opravdu skvělé, krásně voní. Letos jsem je pekla poprvé sama. Myslím, že těsto má podobnou konzistenci jako vanilkové rohlíčky, proto by snad neměl být problém upéci ho bez formiček.

  • Barbora B. | 9. 12. 2008 16:51

    Dalo by sa to upiect aj bez formiciek, len na plechu?

  • Iva- Ma | 4. 12. 2008 19:46

    Tohle je opravdu nejlepší recept,dědí se u nás na pokolení.Ani jsem netušila,že je z r.1900 :-)Možná ty neloupané mandle a koření dělá svoje.Už mám taky teď napečené a jsou vynikající.

  • Eva Bukáčková | 4. 12. 2008 13:52

    Tohle jsou absolutně nejlepší pracny, co jsem kdy jedla. Dělala jsem je už vloni a letos znovu. Musím je ale dělat hned ze dvou dávek, protože jednu do Vánoc vždy sníme :) díky za výborný recept

  • Alina | 27. 12. 2005 11:19

    Romano klidně můžete přidat 1 vrchovatou lžící kakaa, tyto pracny jsou moc dobré, ale musejí tak 10 dnů odležet. Na Váš dotaz o tuku nemůžu odúpovědět, neznám tuky v USA

  • Romana Holt | 27. 12. 2005 03:07

    Muzu tam pridat kakao, abych mela kakaove pracny? A jestli ano, nevite kolik presne? Ziju v USA, nevite nekdo jestli ztuzeny pokrmovy tuk odpovida americkemu Criscu? Rada bych totiz taky udelala domaci cokoladky.

  • Airan Novakova | 7. 12. 2005 14:33

    Dala jsem min hrebicku, presto to voni po celym byte:-)) Davam 1!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Pracny
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Hřebíček Lískové oříšky Máslo Mléko Moučkový cukr Muškátový oříšek Skořice Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Oravská kulaša

Oravská kulaša

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

57
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
23
Božský mrkvový koláč
Božský mrkvový koláč
21
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s…
18
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Pracny II
Pracny II
Pracny IV.
Pracny IV.
Pracny podle praprababičky
Pracny podle praprababičky
Pracny ze špaldové mouky
Pracny ze špaldové mouky
Pralinkové knedlíky
Pralinkové knedlíky
Prasečí brambory
Prasečí brambory
  • Recepty.cz
  • Pracny z roku 1900
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact