• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pracny podle praprababičky
Napište svůj komentář k receptu

Pracny podle praprababičky

autor: BindiDindi
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pracny podle praprababičky
Pracny podle praprababičky
Pracny podle praprababičky
Pracny podle praprababičky
Pracny podle praprababičky
Pracny podle praprababičky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 185
      g moučkový cukr
    • 5
      ks hřebíček tlučený
    • 185
      g hera
    • 30
      g čokoláda na vaření rozehřátá ve vodní lázni
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 185
      g mleté lískové ořechy
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Výše uvedené suroviny na vále prohněteme a spojíme v těsto, které vložíme do igelitu a necháme nejlépe přes noc v chladničce uležet.

RADA: Jak na cukroví bez másla a mouky?

2
Druhý den plníme do formiček na pracny, které jsme předtím důkladně vymazali máslem a pečeme při cca 180°C.
3
Po upečení necháme pracny chvilinku vystydnout a vyklápíme z formiček.
4
Pracny jsou krásně voňavé a všem opravdu chutnají, recept se u nás dědí z generace na generaci už nejméně 100 let.

RADA: Jak uložit cukroví?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pracny

Pracny

Pracny z roku 1900

Pracny z roku 1900

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BindiDindi | 16. 12. 2012 15:12

    Hned jak jsem ten recept uveřejnila jsem se plácla do čela, že to určitě za tu Heru schytám :-) Herou si moje babička nahradila margarín z původního receptu, který je ale skutečně po její babičce (ročník 1876)

  • pippiva
    pippiva | 9. 12. 2012 10:18

    Třeba měla praprababička i tajný recept na Heru.... ;-)

  • Q | 9. 12. 2012 09:06

    Recept určitě dobrý, jen si představuju, jak praprababička používala HERU :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Pracny
Moučníky Cukroví Prosinec Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hera Hladká mouka Hřebíček Kakao Mleté lískové ořechy Moučkový cukr Skořice - mletá Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

Kuře v jogurtové marinádě II.

Kuře v jogurtové marinádě II.

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip Cookies)

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

69
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
43
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
27
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Zpěvačka Bea Albrecht (65), velká opora Jiřího Krampola (†87): Potyčky u smrtelné postele! Zvláštní poslední přání

Zpěvačka Bea Albrecht (65), velká opora Jiřího Krampola (†87): Potyčky u smrtelné postele! Zvláštní poslední přání

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Další doporučené recepty:

Pracny - recept po babičce
Pracny - recept po babičce
Pracny II
Pracny II
Pracny IV.
Pracny IV.
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900
Pracny ze špaldové mouky
Pracny ze špaldové mouky
Pralinkové knedlíky
Pralinkové knedlíky
  • Recepty.cz
  • Pracny podle praprababičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact