Připravíme si dvě mísy. Do větší dáme dva hrnky polohrubé mouky, půl hrnku cukru, 1/2 vanilkového cukru, jednu kostičku droždí, 1/16 tuku. Do menší dáme jeden hrnek mouky, půl hrnku cukru, 1/2 vanilkového cukru, 1/16 tuku. Z obou směsí uděláme drobenku. Ve větší míse pak zaděláme řídké kynuté těsto, tj. přidáme dva žloutky a cca 1 hrnek směsi teplé vody a mléka. Zatímco těsto kyne, připravíme náplň ze dvou tvarohů, 1/2 hrnku cukru, 1 vanilkového cukru, špetky mletého baydánu, 1 vanilkového pudinku, 2 vajec, rozinek, drobně pokrájených sušených meruněk, citronové kůry a mléka. Také náplň by měla být řidší.
2
Množství cukru v celém receptu přizpůsobte svým zvykům - toto je méně sladká varianta. Jakmile těsto vykyne, nalijeme je na plech vyložený papírem na pečení, okraje necháme silnější. Na těsto rozprostřeme náplň a silnější okraje mokrýma rukama přehrneme přes tvaroh, až se uprostřed spojí. Posypeme tlustě drobenkou z menší mísy a pečeme při 170 °C.
3
Výborné také z mouky LIVA se zvýšeným obsahem vlákniny.