Omyté filé posolit a pokapat citronovou šťávou a nechat chvilku odležet. Mezitím zesklovatět na oleji cibulku, přidat nastrouhanou mrkev a dusit skoro do měkka. Lze trošku podlít např. zeleninovým vývarem (bujonem), ať se to nepřichytává. Pak přidat filé a společně dusit, až se filé rozpadne na kousky. Přilít smetanu, prohřát a nastrouhat špetku muškátového oříšku.
2
Příloha: já jsem to jedla s těstovinami penne, které jsem uvařila a přidala před servírováním přímo k filé a zamíchala. Ale vhodná by byla jak rýže, tak i brambory.
3
Tento recept vznikl shodou náhod a mé fantazie, potřebovala jsem zkrátka spotřebovat rybu a mrkev a výsledek mě příjemně překvapil. A hlavně je to jednoduché a rychlé jídlo. Snad bude chutnat i vám!