• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Povidlový perník
Napište svůj komentář k receptu

Povidlový perník

autor: reny2
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Povidlový perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g povidla
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 350
      g cukr
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 100
      g lískové oříšky sekané

Postup přípravy receptu

1
Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchat a nalít do vymazaného hlubšího plechu. Pečeme při 180 °C, dokud se těsto nelepí (zkouška špejlí).
2
Můžeme si pochutnat "jen tak" , nebo pocukrovat, pro náročnější se může potřít povidly či marmeládou a polít čokoládou, nebo vyrobíme polevu dle chuti a fantazie.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohovo-povidlový koláč

Tvarohovo-povidlový koláč

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…

Hrnkový perník

Hrnkový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 11. 3. 2011 16:59

    Doplněno, díky.

  • recepty73
    recepty73 | 11. 3. 2011 11:51

    ...je množství ingrediencí správné(olej)?Děkuji ;-)

  • Hana Jelínková | 13. 6. 2006 14:31

    dělám podobný s marmeládou /většinou s rybízovou/

  • Pavlína Svitáková | 23. 5. 2006 09:52

    p.Marsí,přesně,ta povidla to zvláční a perník není tak ,,suchý".:-)

  • Marsí | 23. 5. 2006 09:46

    Tak...včera jsem ho upekla svým sarančatům....:o))Je výborný, vláčný, chuťově odlišný od všech perníkových buchet co znám ( asi to udělala ta povidla), potřela jsem ho ještě teplý povidlama a polila čokoládou.Synátor už spal, aůle nevydržel tu vůni, vstal a hned bylo o kus míň...:o)) dávám za 1!

  • Martina N | 23. 5. 2006 09:30

    Hej aj to robím s marhuľovým. Ale mám domáci slivkový lekvár s kakaom tak to vyskúšam:)

  • marketa englicka | 22. 5. 2006 17:49

    tééda to vypadá moc dobře.brzy určitě vyzkouším a doufám že to na mé mlsné jazýčky zabere:o)))

  • Marsí | 22. 5. 2006 13:47

    Přiznám se, že tenhle povidlový neznám...ukládám.

  • Pavlína Svitáková | 22. 5. 2006 10:30

    Tento perník také peču a meruňkový džem je v tom bezva.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jedlá soda Kakao Lískové oříšky Mléko Olej Polohrubá mouka Povidla Prášek do perníku Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí na smetaně s ananasem

Kuřecí na smetaně s ananasem

Lehký letní salát

Lehký letní salát

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

67
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
62
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…
61
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
36
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap
35
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Slováček jel z nemocnice za Gelemovou: Rázná reakce Dády!

Slováček jel z nemocnice za Gelemovou: Rázná reakce Dády!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Povidlový perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact