Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchat a nalít do vymazaného hlubšího plechu. Pečeme při 180 °C, dokud se těsto nelepí (zkouška špejlí).
2
Můžeme si pochutnat "jen tak" , nebo pocukrovat, pro náročnější se může potřít povidly či marmeládou a polít čokoládou, nebo vyrobíme polevu dle chuti a fantazie.
...je množství ingrediencí správné(olej)?Děkuji ;-)
Hana Jelínková
|13. 6. 2006 14:31
dělám podobný s marmeládou /většinou s rybízovou/
Pavlína Svitáková
|23. 5. 2006 09:52
p.Marsí,přesně,ta povidla to zvláční a perník není tak ,,suchý".:-)
Marsí
|23. 5. 2006 09:46
Tak...včera jsem ho upekla svým sarančatům....:o))Je výborný, vláčný, chuťově odlišný od všech perníkových buchet co znám ( asi to udělala ta povidla), potřela jsem ho ještě teplý povidlama a polila čokoládou.Synátor už spal, aůle nevydržel tu vůni, vstal a hned bylo o kus míň...:o)) dávám za 1!
Martina N
|23. 5. 2006 09:30
Hej aj to robím s marhuľovým. Ale mám domáci slivkový lekvár s kakaom tak to vyskúšam:)
marketa englicka
|22. 5. 2006 17:49
tééda to vypadá moc dobře.brzy určitě vyzkouším a doufám že to na mé mlsné jazýčky zabere:o)))
Marsí
|22. 5. 2006 13:47
Přiznám se, že tenhle povidlový neznám...ukládám.
Pavlína Svitáková
|22. 5. 2006 10:30
Tento perník také peču a meruňkový džem je v tom bezva.