• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Povidlový perník
Napište svůj komentář k receptu

Povidlový perník

autor: reny2
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Povidlový perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g povidla
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 350
      g cukr
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 100
      g lískové oříšky sekané

Postup přípravy receptu

1
Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchat a nalít do vymazaného hlubšího plechu. Pečeme při 180 °C, dokud se těsto nelepí (zkouška špejlí).
2
Můžeme si pochutnat "jen tak" , nebo pocukrovat, pro náročnější se může potřít povidly či marmeládou a polít čokoládou, nebo vyrobíme polevu dle chuti a fantazie.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohovo-povidlový koláč

Tvarohovo-povidlový koláč

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…

Fofr perník

Fofr perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 11. 3. 2011 16:59

    Doplněno, díky.

  • recepty73
    recepty73 | 11. 3. 2011 11:51

    ...je množství ingrediencí správné(olej)?Děkuji ;-)

  • Hana Jelínková | 13. 6. 2006 14:31

    dělám podobný s marmeládou /většinou s rybízovou/

  • Pavlína Svitáková | 23. 5. 2006 09:52

    p.Marsí,přesně,ta povidla to zvláční a perník není tak ,,suchý".:-)

  • Marsí | 23. 5. 2006 09:46

    Tak...včera jsem ho upekla svým sarančatům....:o))Je výborný, vláčný, chuťově odlišný od všech perníkových buchet co znám ( asi to udělala ta povidla), potřela jsem ho ještě teplý povidlama a polila čokoládou.Synátor už spal, aůle nevydržel tu vůni, vstal a hned bylo o kus míň...:o)) dávám za 1!

  • Martina N | 23. 5. 2006 09:30

    Hej aj to robím s marhuľovým. Ale mám domáci slivkový lekvár s kakaom tak to vyskúšam:)

  • marketa englicka | 22. 5. 2006 17:49

    tééda to vypadá moc dobře.brzy určitě vyzkouším a doufám že to na mé mlsné jazýčky zabere:o)))

  • Marsí | 22. 5. 2006 13:47

    Přiznám se, že tenhle povidlový neznám...ukládám.

  • Pavlína Svitáková | 22. 5. 2006 10:30

    Tento perník také peču a meruňkový džem je v tom bezva.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jedlá soda Kakao Lískové oříšky Mléko Olej Polohrubá mouka Povidla Prášek do perníku Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Minutková kuřecí směs II.

Minutková kuřecí směs II.

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Brynzová pomazánka III.

Brynzová pomazánka III.

Dobré špízy

Dobré špízy

Lotrinský quiche

Lotrinský quiche

Babičky škvarkoví šneci

Babičky škvarkoví šneci

Vydatná česnečka z uzených žeber

Vydatná česnečka z uzených žeber

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
33
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
31
Jablečný závin (štrúdl)
Jablečný závin (štrúdl)
30
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Povidlový perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact