• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Povidlový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Povidlový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Povidlový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      balíček sušené droždí (7 g) nebo kostka droždí
    • 200
      g cukr
    • 750
      g hladká mouka
    • 150
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g hera
    • 2
      ks vejce
  • Náplň
    • 440
      g švestková povidla
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 100
      g mandle
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Posýpka
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Cukr a vejce utřeme do pěny, přidáme nakrájenou změklou Heru a ušleháme do spojení. Do hmoty přesijeme mouku, přidáme kvasnice, přilijeme vlažné mléko a vymícháme nelepivé vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu vykynout na teplém místě.
2
Rozmícháme rozehřátá povidla s rumem, přidáme nadrobno usekané mandle, skořici a vanilínový cukr a promícháme.
3
Ingredience na posýpku zpracujeme do sypké konzistence. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vymažeme a vysypeme nízký plech na pečení a jednu polovinu těsta na něj roztáhneme po celé ploše na tenkou vrstvu se zvýšenými okraji. Potřeme polovinou povidel, posypeme polovinou posýpky a dáme péct na 15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Totéž provedeme i s druhou polovinou těsta, zbylými povidly a posýpkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohovo-povidlový koláč

Tvarohovo-povidlový koláč

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Němcová | 21. 4. 2008 18:26

    Tak tento recept opravdu nemá chybu. Dělala jsem z poloviční dávky, ale příště udělám z dávky celé. Jen se po něm zaprášilo. Super!!!

  • Iveta Janatová | 20. 2. 2008 12:58

    Je to opravdu recept na dvojitou dávku.

  • Věra z Dc | 19. 2. 2008 11:30

    dotaz ? Jestli dobře čtu, tak budu mít z tohoto množství dva plechy ??? Zajímá mě to, protože mám v lednici zašitý dva kelímky povidel a pořád koumám kam s nima ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Hnědý rum Mandle Máslo Mléko Moučkový cukr Skořice - mletá Sůl Sušené droždí Švestková povidla Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

52
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem,…
29
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Povidlový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact