Kostku droždí rozpustíme ve vlažném mléce. Všechny ingredience na vále dobře zpracujeme v těsto. Nenecháme kynout! Rozdělíme na 8 bochánků, každý rozválíme do kulaté placky, která se rozdělí rádýlkem na 8 dílků. Na každý dílek na širší stranu dáme lžičku povidlí (samozřejmě i jiné náplně, ale ty s povidlím mi chutnají nejvíce) a stočíme do rohlíčku. Potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme do zlatova (cca 190 st.) Dávka vyjde na 2 plechy po 32 ks.
Chtěla jsem se zeptat, jestli není v receptu chyba? Je tam napsáno v ingrediencích 250 g tuku a ještě 125g másla nebo hery.....jestli tam není třeba chyba? :-\
Míša
|8. 2. 2016 20:09
Chtěla jsem se zeptat, jestli není v receptu chyba? Je tam napsáno v ingrediencích 250 g tuku a ještě 125g másla nebo hery.....jestli tam není třeba chyba?
Povidel se může klidně dát víc, ale musí být opravdu husté, já oproti Jirkovi na fotce ještě zadělám i ty konce, aby byly zavřené.
Jinak někdy taky musím přidat po troškách mouku, ale těsto by tedy lepidlo připomínat nemělo :-\ :-D
Pepek
|5. 9. 2012 18:39
ale žrádlo je to parádní
Pepek
|5. 9. 2012 11:34
tak sem se do toho pustil :-D vytvořil sem konstrukční lepidlo, které nešlo z ničeho dolu - super - ani ze silikonového válu, nakonec sem to nějak dal, ale nejsou to rohlíčky, ještě nevím jak ten tvar pojmenovat, je to ještě v troubě, příště dám míň povidel, všechny vytekly :-P :-P :-P
monina
|23. 9. 2011 14:33
Vypadají úžasně, ale není na 1/2 kg mouky moc toho tuku? =-O
Děkuji moc, jsem ráda, že jsem tě potěšila <3 Tyhle rohlíčky jsem vždycky pekla na závody, když jsme ještě objížděli se synem republiku a Evropu. Vydrží i 4 dny úplně jako čerstvé. U nás poslední dobou vydrží tak 2 hodiny, posledně mi je ze stolu sežral náš vychovaný pes :-D
Supér!!!Přesně na dva plechy!Povidla jsem zahustil mletou piškotou,protože jsem je měl hodně řidká a vytékala by.S těstem se pracovalo jedna báseň.Ingredience seděly jako pr... na nočníku :-)).A výsledek=luxus,který netrvá dlouho :-)).Prostě zasloužená jednička s* :-),díky.