• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Povidlové rohlíčky II
Napište svůj komentář k receptu

Povidlové rohlíčky II

autor: Zuzka
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 18
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g tuk
    • 125
      g hera nebo máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 9
      lžíce mléko
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka cukr
  • Na potření
    • vejce
  • Na náplň
    • ořechy , mák, džem...

Postup přípravy receptu

1
Kostku droždí rozpustíme ve vlažném mléce. Všechny ingredience na vále dobře zpracujeme v těsto. Nenecháme kynout! Rozdělíme na 8 bochánků, každý rozválíme do kulaté placky, která se rozdělí rádýlkem na 8 dílků. Na každý dílek na širší stranu dáme lžičku povidlí (samozřejmě i jiné náplně, ale ty s povidlím mi chutnají nejvíce) a stočíme do rohlíčku. Potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme do zlatova (cca 190 st.) Dávka vyjde na 2 plechy po 32 ks.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oříškovo-povidlové kuličky

Oříškovo-povidlové kuličky

Povidlové kapsičky

Povidlové kapsičky

Povidlové buchty

Povidlové buchty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka
    Jirka | 2. 11. 2021 12:16

    Děkuji za skvělý recept.

  • Míša | 8. 2. 2016 20:09

    Chtěla jsem se zeptat, jestli není v receptu chyba? Je tam napsáno v ingrediencích 250 g tuku a ještě 125g másla nebo hery.....jestli tam není třeba chyba? :-\

  • Míša | 8. 2. 2016 20:09

    Chtěla jsem se zeptat, jestli není v receptu chyba? Je tam napsáno v ingrediencích 250 g tuku a ještě 125g másla nebo hery.....jestli tam není třeba chyba?

  • klarkabarunka | 25. 3. 2014 10:43

    tak jsem to pochopila dobře,děkuji :-)

  • recepty73
    recepty73 | 16. 3. 2014 19:14

    ...jeden žloutek a jedno vejce do těsta ...na potření jedno další vejce ;-)

  • klarkabarunka | 16. 3. 2014 11:50

    Já bych se jen chtěla zeptat do těsta patří jeden žloutek a jedno vejce cele???? nebo je myšleno v ingrediencích to 1 vejce na potřeni?

  • Zuzka
    Zuzka | 19. 9. 2012 09:12

    Povidel se může klidně dát víc, ale musí být opravdu husté, já oproti Jirkovi na fotce ještě zadělám i ty konce, aby byly zavřené. Jinak někdy taky musím přidat po troškách mouku, ale těsto by tedy lepidlo připomínat nemělo :-\ :-D

  • Pepek | 5. 9. 2012 18:39

    ale žrádlo je to parádní

  • Pepek | 5. 9. 2012 11:34

    tak sem se do toho pustil :-D vytvořil sem konstrukční lepidlo, které nešlo z ničeho dolu - super - ani ze silikonového válu, nakonec sem to nějak dal, ale nejsou to rohlíčky, ještě nevím jak ten tvar pojmenovat, je to ještě v troubě, příště dám míň povidel, všechny vytekly :-P :-P :-P

  • monina | 23. 9. 2011 14:33

    Vypadají úžasně, ale není na 1/2 kg mouky moc toho tuku? =-O

  • Pája S
    Pája S | 14. 11. 2010 01:31

    Super Zuzko,snědeno pomalu i s plechem na pečení. :-)

  • Jarka O. | 22. 10. 2010 13:53

    Jo, tak to znám :-( Jdu pro chleba a nechám tam 300,- jen to fikne :'(

  • recepty73
    recepty73 | 22. 10. 2010 12:48

    ...došel,musel jsem si poradit jinak :-\ ,kdybych šel(belhal se ;-) ) do krámu,tak by u perníku nezůstalo... ;-) :-D :-D

  • Jarka O. | 22. 10. 2010 12:26

    Jirko, já povidla zahušťuju strouhaným perníkem ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 22. 10. 2010 08:59

    ...a to mu to stačilo :-D :-D :-D

  • Zuzka
    Zuzka | 22. 10. 2010 08:56

    Děkuji moc, jsem ráda, že jsem tě potěšila <3 Tyhle rohlíčky jsem vždycky pekla na závody, když jsme ještě objížděli se synem republiku a Evropu. Vydrží i 4 dny úplně jako čerstvé. U nás poslední dobou vydrží tak 2 hodiny, posledně mi je ze stolu sežral náš vychovaný pes :-D

  • recepty73
    recepty73 | 21. 10. 2010 16:30

    Supér!!!Přesně na dva plechy!Povidla jsem zahustil mletou piškotou,protože jsem je měl hodně řidká a vytékala by.S těstem se pracovalo jedna báseň.Ingredience seděly jako pr... na nočníku :-)).A výsledek=luxus,který netrvá dlouho :-)).Prostě zasloužená jednička s* :-),díky.

  • recepty73
    recepty73 | 21. 10. 2010 12:25

    :-D :-D už jsem zkontroloval suroviny- jestli mi něco nechybí ;-) a zkusím :-[ ....,dám vědět(možná ještě dnes :-P )

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Hladká mouka Mléko Ořechy Sůl Tuk Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koláč s kokosem a šlehačkou

Koláč s kokosem a šlehačkou

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Palačinky Hana a Hana

Palačinky Hana a Hana

Ferrero Rocher na plechu

Ferrero Rocher na plechu

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

Domácí lučina

Domácí lučina

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

37
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
25
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
25
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
23
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Přemožitelka upírů se vrací: Tohle je »nová Buffy«!

Přemožitelka upírů se vrací: Tohle je »nová Buffy«!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Povidlové kapsičky
Povidlové kapsičky
Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Povidlové koláčky s tvrdým tvarohem
Povidlové koláčky s tvrdým tvarohem
Povidlové šátečky
Povidlové šátečky
Povidlové těstoviny s tvarohem
Povidlové těstoviny s tvarohem
Pracny
Pracny
  • Recepty.cz
  • Povidlové rohlíčky II
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact