Z uvedených surovin zpracujeme těsto, rozdělíme na dva díly. vyválíme placku kterou nakrájíme na 8 dílů, jako pizzu. Na širší okraj dáme trošku povidel (můžou být s rumem), srolujeme jako rohlíček a upečené(pečeme při 160 °C dorůžova), obalujeme v cukru s vanilkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
milena kubikova
|20. 12. 2007 19:40
tak som ich teda spracovala....nie je to to co som si predstavovala, ale aj tento vysledok ma potesil.....dokonca ziaden lekvar nevytiekol,....rozteky vyzeraju velmi roztomilo....malicke na jeden hlt.....ako stvorene ku caju, alebo kave.
Alena H.
|7. 12. 2007 15:02
Tak kuchařinky, musím se omluvit a uvést recept na pravou míru. Tyhle rohlíčky jsem letos dělala poprvé , ale znám je už několik let...jsou opravdu moc dobré. Opisovala jsem si recept od maminky, zkušené to kuchařky...a právě že tam neuváděla ten postup dopodrobna...takže z toho těsta je potřeba udělat dílů alespoň 8 a z každého vyválet placku a z ní vykrájet trojúhelníky (přibl. 5 cm , 7 cm a 7 cm) , těch povidel asi půl kávové lžičky a důkladně zabalit, aby povidla nevytekla.Měla jsem 400 g balení povidel a zbylo mi zhruba 200 g.
Alena H.
|3. 12. 2007 11:48
Ano, odhadem. Mě většinou stačilo jedno balení povidel 250 g, trošku naředit rumem a do jednoho rohlíčku se dá menší kávová lžička. Taky záleží na velikosti rohlíčků, když chcete mít cukroví malinké, nebo větší....