Listové těsto rozválíme na pomoučněném válu (stole). Rádýlkem (nožem) nařežeme na obdélníky velké cca 15 x 5 cm. Na každý obdélník dáme lžičku povidel. Těsto přehneme přes hromádku povidel a vidličkou pevně přitiskneme horní a spodní těsto k sobě. Pokud jsou povidla příliš řidká můžeme je zahustit zdrcenými piškoty nebo perníkem. Kapsičky přendáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova.
2
**Poznámky:** Kapsičky můžeme posypat krupicovým cukrem ještě před pečením (zkaramelizuje). Po upečení jemně posypeme moučkovým cukrem (nemusíme).
Tak to s tou vidličkou musím vyzkoušet. Včera jsem pekla z listového těsta šátečky s jahodovou zavařeninou a zase mně všechny vytekly. Možná dávám moc zavařeniny na velikost šátečku nebo je to způsobem pečení, nevím. Můžu se zeptat na kolik stupňů rozehříváte troubu? Někde jsem četla, že aby listové těsto pěkně naběhlo musí se péct zprudka a neotevírat dokud nenaběhne. Tak se toho držím, tzn. rozehřívám na 200°C, peču horkým vzduchem cca 8 minut. Těsto opravdu krásně nabíhá, ale šátečky se vždy otevřou. Předem díky za radu. Martina