• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Povidlová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Povidlová bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Povidlová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 160
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr, máslo, vanilkový cukr a 2 lžíce povidel ušleháme v hustý krém, do kterého postupně vmícháme tuhý sníh ze zbylých bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do připravené strouhankou vysypané formy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Povidlová kolečka

Povidlová kolečka

Povidlová skládaná jablka v ranečku

Povidlová skládaná jablka v ranečku

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Rončáková | 11. 11. 2009 12:04

    Dělala jsem ji v sobotu,taky jsem přidala kakao a namočené oříšky a rozinky v rumu. Bohužel jsem zapoměla na prdopeč, ale stejně byla výborná. Dávám za 1

  • MIRKA AKRIM | 3. 11. 2009 10:41

    PEKLA JSEM, DO TESTA JSEM PRIDALA LZICI KAKAA A MISTO PRDOP JSEM DALA PRDOPERNIKU, BYLO TOVYNIKAJICI, MOC DOPORUCUJI.

  • Eva Bittmannová | 8. 5. 2008 17:10

    Vyzkoušela jsem a můžu doporučit.Kdyby se přidalo perníkové koření, byl by z toho moc dobrý perník.

  • Vlaďka Dary | 25. 1. 2008 14:24

    Vyzkoušela jsem se sušenými švestkami,které jsem přes noc naložila do rumu.A když už jsem tam dala ty švestky,tak jsem přidala kandované ovoce a ta povidla k tomu...dopadlo to též dobře:)

  • Zdenka | 23. 1. 2008 14:19

    Túto bábovku poznám, je výborná. Ja do nej dávam ešte aj nasekané vlašské orechy, tak za hrsť. Pokiaľ ide o slivkový lekvár, dávam taký, aký kúpim. Prajem vám dobrú chuť a ďakujem za skvelé typy na jedlá aj pečenie!

  • Martina Marťásek | 23. 1. 2008 11:25

    Ivi , myslím si , že jdou povidla nahradit jakoukoliv marmeládou nebo džemem podle možností a chuti - pak už se ale asi nebude nazývat povidlová :-)) Evi , tak mě napadlo , co kdybyste do té Vaší buchty na plech nakrájela sušené švestky ?? :-))

  • iva nemcova | 23. 1. 2008 11:01

    Zajimalo by me ,zda se ta povidla mohou nahradit svestkovou marmeladou.Kde bydlim,povidla nesezenu.

  • Eva | 23. 1. 2008 10:07

    Dělám podobně povidlovou buchtu na plech. Jednou jsem měla povidla lehce vyschlá a v buchtě byly nerozmíchané kousky a od té doby dcera chce ty kousky povidel v buchtě, ale zase už nemám vyschlá povidla.....

  • Věra | 23. 1. 2008 10:00

    Jo, ta povidla v ingrediencích chybí, ale v postupu jsou pak uvedeny 2 lžíce povidel, tak to jdu hned zkusit. Možná vezmu chlebíčkovou formu a místo strouhanky ji vysypu strouhaným kokosem. A ještě to zkusím bez prášku do pečiva, řekla bych, že je tam zbytečný když vezmu 4 vejce. i

  • Anonym | 23. 1. 2008 09:42

    Ani já je nevykoukala.

  • Irena Klasová | 23. 1. 2008 09:38

    Paní Gábino, povidla jsou uvedeny v postupu přípravy: "a 2 lžíce povidel".V ingrediencích je autor či autorka neuvedla.

  • Gábina | 22. 1. 2008 22:03

    Ať hledám, jak hledám, povidla nevidím

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Kávové muffiny

Kávové muffiny

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

91
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
77
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
53
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
35
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Povidlová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact