• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Povidlová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Povidlová bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Povidlová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 160
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr, máslo, vanilkový cukr a 2 lžíce povidel ušleháme v hustý krém, do kterého postupně vmícháme tuhý sníh ze zbylých bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do připravené strouhankou vysypané formy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Povidlová kolečka

Povidlová kolečka

Povidlová skládaná jablka v ranečku

Povidlová skládaná jablka v ranečku

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Rončáková | 11. 11. 2009 12:04

    Dělala jsem ji v sobotu,taky jsem přidala kakao a namočené oříšky a rozinky v rumu. Bohužel jsem zapoměla na prdopeč, ale stejně byla výborná. Dávám za 1

  • MIRKA AKRIM | 3. 11. 2009 10:41

    PEKLA JSEM, DO TESTA JSEM PRIDALA LZICI KAKAA A MISTO PRDOP JSEM DALA PRDOPERNIKU, BYLO TOVYNIKAJICI, MOC DOPORUCUJI.

  • Eva Bittmannová | 8. 5. 2008 17:10

    Vyzkoušela jsem a můžu doporučit.Kdyby se přidalo perníkové koření, byl by z toho moc dobrý perník.

  • Vlaďka Dary | 25. 1. 2008 14:24

    Vyzkoušela jsem se sušenými švestkami,které jsem přes noc naložila do rumu.A když už jsem tam dala ty švestky,tak jsem přidala kandované ovoce a ta povidla k tomu...dopadlo to též dobře:)

  • Zdenka | 23. 1. 2008 14:19

    Túto bábovku poznám, je výborná. Ja do nej dávam ešte aj nasekané vlašské orechy, tak za hrsť. Pokiaľ ide o slivkový lekvár, dávam taký, aký kúpim. Prajem vám dobrú chuť a ďakujem za skvelé typy na jedlá aj pečenie!

  • Martina Marťásek | 23. 1. 2008 11:25

    Ivi , myslím si , že jdou povidla nahradit jakoukoliv marmeládou nebo džemem podle možností a chuti - pak už se ale asi nebude nazývat povidlová :-)) Evi , tak mě napadlo , co kdybyste do té Vaší buchty na plech nakrájela sušené švestky ?? :-))

  • iva nemcova | 23. 1. 2008 11:01

    Zajimalo by me ,zda se ta povidla mohou nahradit svestkovou marmeladou.Kde bydlim,povidla nesezenu.

  • Eva | 23. 1. 2008 10:07

    Dělám podobně povidlovou buchtu na plech. Jednou jsem měla povidla lehce vyschlá a v buchtě byly nerozmíchané kousky a od té doby dcera chce ty kousky povidel v buchtě, ale zase už nemám vyschlá povidla.....

  • Věra | 23. 1. 2008 10:00

    Jo, ta povidla v ingrediencích chybí, ale v postupu jsou pak uvedeny 2 lžíce povidel, tak to jdu hned zkusit. Možná vezmu chlebíčkovou formu a místo strouhanky ji vysypu strouhaným kokosem. A ještě to zkusím bez prášku do pečiva, řekla bych, že je tam zbytečný když vezmu 4 vejce. i

  • Anonym | 23. 1. 2008 09:42

    Ani já je nevykoukala.

  • Irena Klasová | 23. 1. 2008 09:38

    Paní Gábino, povidla jsou uvedeny v postupu přípravy: "a 2 lžíce povidel".V ingrediencích je autor či autorka neuvedla.

  • Gábina | 22. 1. 2008 22:03

    Ať hledám, jak hledám, povidla nevidím

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s…

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Čokoládová buchta z remosky

Čokoládová buchta z remosky

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

36
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
17
Borůvkový mls s meruňkami
Borůvkový mls s meruňkami
14
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
10
Božské bezlepkové cookies
Božské bezlepkové cookies

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Povidlová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact