• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Povidloně
Napište svůj komentář k receptu

Povidloně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Povidloně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      l voda
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g tuk 100%
    • 280
      g hrubá mouka
    • 6
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 3
      ks tvaroh
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • cukr dle chuti
    • 2
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 1
      lžíce ztužený tuk rozpuštěné

Postup přípravy receptu

1
Vodu se solí a tukem přivedeme k varu, vsypeme hrubou mouku a uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí zašleháme postupnně vejce a prášek do pečiva. Na dva suché plechy rozetřeme stěrkou těsto (tenká vrstva) a zprudka upečeme bez otvírání trouby. Naskočí jako věnečky.
2
Na krém utřeme tvarohy s oběma cukry a přilijeme tekutou šlehačku, máslo a ztužený tuk. Na první placku natřeme silnou vrstvu povidel (zředit teplou vodou, lépe rumem), na to krém a přiklopit druhou placku. Mírně přimáčkneme a pocákáme klasickou citronovou polevou, po zaschnutí ještě pocákáme čokoládovou polevou. Necháme odležet do druhého dne, krájíme na čtverce 10x10 cm na talířek a přidáme k tomu vidličku.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • frankovka * | 21. 10. 2007 08:20

    Těsto jde opravdu hůř sundat z plechu - příště dám papír. Povidla neředím.

  • NMarta | 15. 10. 2007 06:42

    Pekla jsem o víkendu, těsto se povedlo skvěle,roztíralo se dobře, ale nevím jest-li je úplně dobře ten suchý plech, šlo hůř sundat.Taky do trouby nevidím, neotevřela jsem 5 minut a pak jen trošičku pootevřela a nahlídla.Povidel jsem dala dost, a asi hodně naředila, tak při krájení vytékala. Ale chuťově mňam.

  • frankovka * | 14. 10. 2007 12:11

    Tak jsem to vyzkoušel. Těsto se mi teda moc nepovedlo, asi špatný poměr surovin, ale i tak jsou povidloně vynikající a jen se po nich zaprášilo!:-))

  • Helena | 13. 10. 2007 01:54

    Já zas marně řeším jak prudce upéci bez otvírání trouby, když nemám prosklená dvířka, takže na to nevidím. Nemůžete někdo prosím uvést alespoň orientační čas (jako např. u lístkového těsta neotvírat troubu 7 minut apod.). Díky, moc praxe zatím nemám.

  • Anonym | 12. 10. 2007 12:25

    Povidloně pečou i v jilemnické cukrárně u Nývltů. Jsou moc dobré. Je to taková zvláštní chuť. Stačí dle receptu vyzkoušet.

  • Petra | 11. 10. 2007 18:15

    asi jsem asi taky nechápavá...ale prosím o doplnění,jaké množství těch povidel,doma mám 0,5 l kelímek,ale i malou skleničku...moc děkuju.S pečením teprve začínám,tak jsem radši,když jsou radši uvedené množství...

  • frankovka * | 11. 10. 2007 08:15

    Tak přátelé, s povidloněm jsem se poprvé v životě setkal letos v létě v pekárně na Kvildě. To je prostě dobrota a já su rád, že se tu objevil recepis na ně! Díky díky, o víkendu vyzkouším. Povidla vyplývají z názvu, proto bych se nezlobil za opomenutí autorky. Výsledek vše nahradí!:-)) Už se těším, dočkati se nemohu...:-))

  • lenka mikesova | 10. 10. 2007 22:33

    Tento recept určitě udělám.Děkuji za zveřejnění.Povidloň pečou v pekárně na Horské Kvildě a je to skutečně pochoutka.

  • Anonym | 10. 10. 2007 19:10

    na kolik péct a jak dlouho věnečky jsem nikdy nepekla dík

  • Magda | 10. 10. 2007 14:50

    V ingrediencích povidla nejsou, ale v postupu ano, takže je to Michaelo s povidlama.

  • Anonym | 10. 10. 2007 14:46

    prosím o doplění povidel do ingrediencí pro nechápavé, pro ty co umí číst, se dvě upečené placky slepí celými povidly.

  • Michaela | 10. 10. 2007 13:13

    Podle názvu jsem čekala nějaká povidla.

  • Jana z VM | 10. 10. 2007 09:47

    Tak se nám to povidlí jaksi z ingrediencí vytratilo....

  • PAVLÍNKA | 10. 10. 2007 08:16

    To ale vypadá mooc dobře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrubá mouka Máslo Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Sůl Tuk Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka s krupicí

Pórková polévka s krupicí

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bábovka s jablíčky a skořicí

Těstovinový salát s avokádem

Těstovinový salát s avokádem

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

106
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
68
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
66
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
45
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
33
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Povidloně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact