Kýtu nakrájíme na řízky (já raději menší kusy) a naklepeme. 2 vejce rozšleháme se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Soli dáváme kávovou lžičku, dodatečně už nesolíme. Řízečky namáčíme ve vejci a dáváme do umělohmotné krabičky s víčkem do lednice. Necháme uležet 24 hodin a potom obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance.
2
Tyto řízky jsou velice křehké, budete příjemně překvapeni!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|6. 11. 2007 16:25
Recept vypadá lákavě určitě vyzkouším.
Jolana Fričková
|1. 11. 2006 11:12
Tento recept mě velice zaujal,hned na víkend vyzkouším,už si ho ukládám do oblíbených reptů.Díky za inspiraci.
Dáda
|2. 8. 2006 13:50
Jsou fantistické, jiné již nedělám, s použitím různých koření jsou bezva i na přírokdní řízky
Marjánka
|21. 11. 2005 10:34
Je to fajn. Já dělám něco podobného, ale k česneku přidám ještě majoránku a postup je takovýhle: Klasické plátky masa naklepané. Na prkýnku rozetřu česnek (dost!) s majoránkou a solí, tuhle směs lehce natřu na maso a obalím v mouce, vajíčku, strouhance. Uležet se můžou nechat. Obvykle se na ně ale tak těšíme, že je spořádáme hned.
Jarka z Bratislavy
|19. 11. 2005 20:38
Oceňujem recept. Robím niečo podobné, len opačne. Rezne obalené v trojobale ešte pred smažením namočím do rozšľahaného vajíčka. Smažím vo väčšom množstve tuku (rezne musia byť ponorené) a zakryté po oboch stranách. Najlepšie a veľmi krehké a šťavnaté sú z krkovičky.