Brambory, kedlubny a mrkev oloupeme. Do cca 1 litru vody nasypeme sůl a kmín dle chuti (já dala tři špetky soli a kmínu asi jako se vejde do dlaně) a dáme vařit. Brambory nakrájíme na kostky a vhodíme do okořeněné vody a krátce povaříme. Mrkev a jednu kedlubnu nastrouháme nahrubo a přidáme do hrnce. Druhou kedlubnu nastrouháme nadrobnou a taktéž přidáme. Povaříme dokud nejsou brambory napůl uvařené a přidáme kysanou smetanu. Důkladně zamícháme a vaříme do změknutí brambor.
2
Dobrou chuť
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michaela Honzíková
|28. 5. 2009 16:12
1.Hodnotil to můj můž když přišel domů a dostal k jídlu 2. dávám kmínu hodně ale jak píši každý dle své chuti - velké množství kmínu pak pomáhá mému kojenému synkovi proti bolení bříška 3. dokopy mi vaření trvalo cca 15 min. nejpíš jsem špatně formulovala...prostě aby brambory nebyly ještě úplně hotové a pak přejít varem.Omlouvám se pokud Vás to mystifikovalo
Klára Keselyova
|28. 5. 2009 15:33
Pri tomto recepte vidím nejaké nejasnosti:1,je už hodnotený a zatiaľ nie je žiadny komentár. 2,Soľ a kmín - do dlane sa mi vojdu aj tri lyžičky. 3, Kyslu smotanu by som dávala uplne na posledy, a to už bez varenia- najviac tak prejsť varom.