• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Potštýnská kedlubňačka
Napište svůj komentář k receptu

Potštýnská kedlubňačka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Potštýnská kedlubňačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks brambory
    • 2
      ks kedlubna
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 3
      špetka sůl
    • 1
      hrst kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory, kedlubny a mrkev oloupeme. Do cca 1 litru vody nasypeme sůl a kmín dle chuti (já dala tři špetky soli a kmínu asi jako se vejde do dlaně) a dáme vařit. Brambory nakrájíme na kostky a vhodíme do okořeněné vody a krátce povaříme. Mrkev a jednu kedlubnu nastrouháme nahrubo a přidáme do hrnce. Druhou kedlubnu nastrouháme nadrobnou a taktéž přidáme. Povaříme dokud nejsou brambory napůl uvařené a přidáme kysanou smetanu. Důkladně zamícháme a vaříme do změknutí brambor.
2
Dobrou chuť
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Honzíková | 28. 5. 2009 16:12

    1.Hodnotil to můj můž když přišel domů a dostal k jídlu 2. dávám kmínu hodně ale jak píši každý dle své chuti - velké množství kmínu pak pomáhá mému kojenému synkovi proti bolení bříška 3. dokopy mi vaření trvalo cca 15 min. nejpíš jsem špatně formulovala...prostě aby brambory nebyly ještě úplně hotové a pak přejít varem.Omlouvám se pokud Vás to mystifikovalo

  • Klára Keselyova | 28. 5. 2009 15:33

    Pri tomto recepte vidím nejaké nejasnosti:1,je už hodnotený a zatiaľ nie je žiadny komentár. 2,Soľ a kmín - do dlane sa mi vojdu aj tri lyžičky. 3, Kyslu smotanu by som dávala uplne na posledy, a to už bez varenia- najviac tak prejsť varom.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kedlubna Kmín Mrkev Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Dobré kuře

Dobré kuře

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…

Belgické vafle

Belgické vafle

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
14
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
12
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
11
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Potahovací hmota
Potahovací hmota
Potěšení pekelníka Pelešníka
Potěšení pekelníka Pelešníka
Poutine
Poutine
Povidlok
Povidlok
Povidlová kolečka
Povidlová kolečka
  • Recepty.cz
  • Potštýnská kedlubňačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact