Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a kapie. Dále kečup, chilli, česnek, minutkovou šťávu (viz. recept Kuřecí směs po staročesku) a sojovku.
2
Podáváme na topinkách - posypané strouhaným eidamem. Každý člověk, který má rád rychlá, ostrá jídla, bude nadmíru spokojen.Poznámka: lepší je ze salámu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anna
|16. 2. 2013 10:21
My to zásadne pripravujeme z mletého mäsa, pretože v salámach je veľmi vysoký obsah soli a tým pádom sa nedá regulovať. Naopak, ak sa použije mleté mäso, množstvo soli každý použije podľa svojho uváženia. (Percento soli v salámach vysoko prekračuje hladinu povolenú pre 1 osobu /deň.)
Adriana
|5. 2. 2012 16:51
Bolo by to veľké obťažovanie napísať čas, ktorý je potrebný na osmaženie salámy, cibule atd.?
Ďakujem .
Jarmila
|5. 2. 2012 15:40
Protože ani autor ani nikdo jiný neodpoveděl, tak jsem hledala sama. Je to něco, co tady ani v oddělení žrádla pro zvířata neprodávají. Blití! To je tak přímo na salmonelozu. A ještě to polyamidové střevo. To je přece v EU zakázáno!
Jarmila
|30. 1. 2012 19:33
Může někdo popsat český salám (složení, chuť), abychom mohli hledat něco podobnýho v cizině?
Děkuji.
marie nezlakova
|30. 4. 2009 07:42
1 za tuhle bleskovku.Dělala jsem z gothaje,sice bez chilli(nebylo po ruce),ale vážně dobrota!
Jana Z
|4. 12. 2006 19:36
Výborná rychlá večeře, trošku jsem obměnila dle zásob v lednici, místo žampionů jsem dala nakládané houby,topinky jsem upekla nasucho v troubě a směs pak posypala nastrouhanou nivou.Dávám za jedna.
Anonym
|23. 11. 2006 16:46
Jéžišmarjá, to byla mlaskačka, dělala jsem pro nečekanou návštěvu, k tomu vínko, pánové pivko . Příště nedělím, nemohli jsme se jich zbavit:-))) anna
Martina Veselá
|11. 9. 2006 18:02
Super rychlovka, když se nechce moc vařit. Určitě zkusím.