• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Potahovací hmota
Napište svůj komentář k receptu

Potahovací hmota

autor: Cukrářka Hanka
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Potahovací hmota
Potahovací hmota
Potahovací hmota
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g marsmallow
    • 4
      lžíce vlažná voda
    • 1
      kg moučkový cukr
    • 100
      g ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dejte bonbony marshmallow a přidejte vodu. Jsou dva způsoby, jak se marshmallow dá rozpustit:
2
1. ve vodní lázni
3
2. v mikrovlnné troubě
4
Pokud zvolíte mikrovlnnou troubu, tak ji nastavte na 30 sekund. Po zapípání marshmallow zamíchejte a vraťte zpět na dalších 30 sekund. Opakujte, dokud všechny bonbony nejsou rozpuštěné. POZOR - velmi horké.
5
Pokud máte v plánu to dělat z celé dávky, tak doporučuji vodní lázeň. Těch bonbónů je opravdu docela dost (objemově).
6
Jakmile je marshmallow docela rozpuštěné, přisypte k němu cca 3/4 cukru a zpracujte ručním šlehačem s hnětacími nástavci. Až se vám podaří zapracovat většinu z těch 3/4, tak si řádně namažte ruce IVOU - dlaně, hřbet, i mezi prsty a i místo, kde hmotu hodláte zpracovávat (např. kuchyňskou linku). Je to proto, že hmota v této fázi je velmi, velmi lepkavá.
7
Vyklopte hmotu na promaštěnou desku a začněte propracovávat ručně a zapracovávat zbylou třetinu cukru. Pravidelně si řádně promazávejte ruce. Ten tuk dá hmotě vláčnost a lepší zpracovatelnost a neovlivní chuť.
8
Zapracujte veškerý cukr a veškerý tuk. Hmota má být krásně vláčná a sametová na dotek. Pokud se při natáhnutí lehce trhá, tak je moc suchá a zapracujte do ní trochu vody (přidávejte po kapkách).
9
Je lepší ji nechat přes noc odpočinout, ale dá se výborně použít ihned po udělání.
10
Používám bílé marshmallow, protože hmota zůstane krásně bílá a dá se různě barvit.
11
Uchovávejte řádně zabalené ve fólii a v sáčku - pokud možno vakuově - a ne moc na světle. Vydrží až 3 měsíce.
12
Před použitím hmotu propracujte. Pokud se zdá tuhá, tak ji dejte na chviličku do mikrovlnky povolit. 5-10 sekund stačí. Pozor, může být uprostřed velmi horká (pokud rozehříváte malé množství). Válejte na pocukrované ploše.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota

Marcipánová hmota

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 8. 4. 2014 09:34

    Ahoj, no taky jsem zkoušela ale konzistence mi nepřišla úplně ideální... byla jsem zvědavá protože normálně používám tento http://teplickedorty.cz/cs/funcakes-potahovy-fondan/659-funcakes-potahovy-fondan-marshmallow-bily-1kg-8718274810448.html a ještě se mi nepovedlo namíchat tak aby to bylo stejné.

  • Anna D. | 22. 4. 2013 15:36

    Ahoj! Jdou z této hmoty dělat figurky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Marsmallow Moučkový cukr Vlažná voda Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Kuřecí směs s bramboráčky

Kuřecí směs s bramboráčky

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

265
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
66
Klasické lečo
Klasické lečo
61
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
58
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
43
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Posvícenské koláčky I.
Posvícenské koláčky I.
Pošírovaná pečeně se zeleninou
Pošírovaná pečeně se zeleninou
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Potěšení pekelníka Pelešníka
Potěšení pekelníka Pelešníka
Potštýnská kedlubňačka
Potštýnská kedlubňačka
Poutine
Poutine
  • Recepty.cz
  • Potahovací hmota
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact