• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Pot-au-feu s králičím masem a bramborami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks králičí hřbet
    • 1
      kg králičí drůbky
    • 100
      g máslo (studené)
    • 2
      ks šalotka (nadrobno nakrájené)
    • 150
      g mrkev (očištěná a nakrájená)
    • 1
      ks pórek (středně velký, očištěný a nakrájený)
    • 150
      g celer (očištěný a nakrájený)
    • 200
      g pastinák (očištěný a nakrájený)
    • 200
      g petržel (očištěná a pokrájená)
    • 700
      g brambory (ne moučné, oloupané, nakrájené na plátky)
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 100
      ml smetana 12%
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      svazek kerblík
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list

Postup přípravy receptu

1
Maso králíka uvolněte od kostí a zbavte případných blan a šlach. Hřbetní filety nechte stranou, odřezky, kosti a drůbky zalijte v hrnci 1 litrem studené vody, vložte bobkový list, trochu osolte, uveďte do varu a zlehka asi 1 hodinu povařte. Vývar potom propasírujte jemným sítem nebo nechte překapat přes cedník vyložený namočenou vyždímanou utěrkou. Polovinu másla nakrájejte na kostičky a dejte stranou, zbylé máslo rozehřejte v kastrolu. Opečte na něm všechnu zeleninu a brambory, zalijte vývarem a zlehka 20 minut povařte. Filety osolte, opepřete, opečte na zbylém oleji, vložte do polévky a už při vypnutém plameni nechte 15 minut táhnout. Maso pak vyjměte a nakrájejte na plátky, polévku znovu uveďte do varu a vypněte. Do ještě horké vmíchejte žloutky rozšlehané ve smetaně, jemně nasekaný kerblík a plátky masa. Nakonec přidejte kostičky másla, osolte a opepřete.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Posvícení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Kerblík Králičí drůbky Králičí hřbet Máslo Mrkev Olivový olej Pastinák Pepř mletý Petržel Pórek Šalotka Smetana 12% Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

Zavařování hub

Zavařování hub

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

80
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Jednoduchá ovesná kaše
Jednoduchá ovesná kaše
24
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
23
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
21
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Posvícenské koláčky
Posvícenské koláčky
Posvícenské koláčky I.
Posvícenské koláčky I.
Pošírovaná pečeně se zeleninou
Pošírovaná pečeně se zeleninou
Potahovací hmota
Potahovací hmota
Potěšení pekelníka Pelešníka
Potěšení pekelníka Pelešníka
Potštýnská kedlubňačka
Potštýnská kedlubňačka
  • Recepty.cz
  • Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact