• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Posvícenské koláčky III.
Napište svůj komentář k receptu

Posvícenské koláčky III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Posvícenské koláčky III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

45 porce
    • 2,50
      šálek polohrubá mouka
    • 1
      šálek hladká mouka
    • 0,25
      šálek moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      kostka droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 60
      g hera
    • 0,50
      šálek mléko

Postup přípravy receptu

1
Dlouho jsem nemohla najít žádný recept na koláčky, který by mi chuťově vyhovoval a tak jsem si vymyslela vlastní hrnkový.
2
Na 45 ks koláčků (průměr cca 8 cm) nasypeme do mísy:
3
2,5 hrnku polohrubé mouky,
4
1 hrnek hladké mouky,
5
1/4 až 1/2 hrnku moučkového cukru (záleží na tom, jak sladké máte rádi těsto a jak sladké děláte náplně; já dávám 1/4 hrnku cukru, protože já i naše děti mají rády sladší makovou a tvarohovou náplň),
6
lžičku soli, půl kostky droždí, dvě celá vajíčka, rozpuštěnou heru a v tomtéž hrnku pak ohřeju půl hrnku mléka.
7
Všechno smíchám nahrubo vařečkou a pak rukou vypracuji hladké lesklé těsto. Když je tužší, přikápněte trochu mléka, když se lepí, poprašte lehce moukou. Těsto by se nemělo vůbec lepit a je krásně hlaďoučké.
8
Dám v míse pod utěrkou na topení. Po 30-40 minutách (záleží na teplotě topení) ho propracuji ještě jednou a nechám znovu vykynout.
9
Vykynuté těsto rozkrájím na kousky a děti vykrouží v dlaních kuličky (průměru cca do 3-4 cm - výsledné koláčky jsou cca 8 cm velké). Pak si do kapesníku nasypu 2 vrchovaté lžičky hladké mouky, udělám z toho kroucením uzlík a tím udělám v lehce nakynutých kuličkách důlky (někdo používá dno malé skleničky, závaží na váhu, atd. - mě to takhle učila babička).
10
Do každého dáme vrchovatou lžičku makové náplně (svařený mletý mák s mlékem, cukrem, švestkovými povidly a já přidávám dvě plná víčka Amaretta - mandlového likéru) nebo tvarohové náplně (smíchaný tvaroh s moučkovým cukrem, vanilkou a žloutkem) nebo strouhanými jablky či švestkovými povidly - kdo co má rád.
11
Než uděláte s dětmi všechny tři plechy, ty první už pěkně nakynou. :-) Pak jen potřít okraje rozšlehaným bílkem, který zbyl z tvarohové náplně a upéct při 180 stupních 14 minut.
12
Dnes znovu odzkoušeno - koláčky jsou chuťově jemné a než se upekl třetí plech, první zmizel v břiše dětí. :-D A moc je chválily.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky I.

Posvícenské koláčky I.

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Pečení Děti Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hera Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Čokoládový Baileys

Čokoládový Baileys

Dalamánky z chlebové mouky

Dalamánky z chlebové mouky

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Halali-smetanová omáčka po našem

Halali-smetanová omáčka po našem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

86
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
65
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
59
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
55
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
37
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Posvícenské koláčky III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact