• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Posvícenské koláčky III.
Napište svůj komentář k receptu

Posvícenské koláčky III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Posvícenské koláčky III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

45 porce
    • 2,50
      šálek polohrubá mouka
    • 1
      šálek hladká mouka
    • 0,25
      šálek moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      kostka droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 60
      g hera
    • 0,50
      šálek mléko

Postup přípravy receptu

1
Dlouho jsem nemohla najít žádný recept na koláčky, který by mi chuťově vyhovoval a tak jsem si vymyslela vlastní hrnkový.
2
Na 45 ks koláčků (průměr cca 8 cm) nasypeme do mísy:
3
2,5 hrnku polohrubé mouky,
4
1 hrnek hladké mouky,
5
1/4 až 1/2 hrnku moučkového cukru (záleží na tom, jak sladké máte rádi těsto a jak sladké děláte náplně; já dávám 1/4 hrnku cukru, protože já i naše děti mají rády sladší makovou a tvarohovou náplň),
6
lžičku soli, půl kostky droždí, dvě celá vajíčka, rozpuštěnou heru a v tomtéž hrnku pak ohřeju půl hrnku mléka.
7
Všechno smíchám nahrubo vařečkou a pak rukou vypracuji hladké lesklé těsto. Když je tužší, přikápněte trochu mléka, když se lepí, poprašte lehce moukou. Těsto by se nemělo vůbec lepit a je krásně hlaďoučké.
8
Dám v míse pod utěrkou na topení. Po 30-40 minutách (záleží na teplotě topení) ho propracuji ještě jednou a nechám znovu vykynout.
9
Vykynuté těsto rozkrájím na kousky a děti vykrouží v dlaních kuličky (průměru cca do 3-4 cm - výsledné koláčky jsou cca 8 cm velké). Pak si do kapesníku nasypu 2 vrchovaté lžičky hladké mouky, udělám z toho kroucením uzlík a tím udělám v lehce nakynutých kuličkách důlky (někdo používá dno malé skleničky, závaží na váhu, atd. - mě to takhle učila babička).
10
Do každého dáme vrchovatou lžičku makové náplně (svařený mletý mák s mlékem, cukrem, švestkovými povidly a já přidávám dvě plná víčka Amaretta - mandlového likéru) nebo tvarohové náplně (smíchaný tvaroh s moučkovým cukrem, vanilkou a žloutkem) nebo strouhanými jablky či švestkovými povidly - kdo co má rád.
11
Než uděláte s dětmi všechny tři plechy, ty první už pěkně nakynou. :-) Pak jen potřít okraje rozšlehaným bílkem, který zbyl z tvarohové náplně a upéct při 180 stupních 14 minut.
12
Dnes znovu odzkoušeno - koláčky jsou chuťově jemné a než se upekl třetí plech, první zmizel v břiše dětí. :-D A moc je chválily.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky I.

Posvícenské koláčky I.

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Pečení Děti Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hera Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Brokolice se žampiony

Brokolice se žampiony

Prsa v mrkvi

Prsa v mrkvi

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Hrníčková ovocná roláda

Hrníčková ovocná roláda

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Hruškový kompot po našem

Hruškový kompot po našem

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

43
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
16
Lokše (langoše)
Lokše (langoše)
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Hanychová a Feuereislová u soudu se Soukupem: Luxus za desítky tisíc!

Hanychová a Feuereislová u soudu se Soukupem: Luxus za desítky tisíc!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Posvícenské koláčky III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact