• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Posvícenské koláčky III.
Napište svůj komentář k receptu

Posvícenské koláčky III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Posvícenské koláčky III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

45 porce
    • 2,50
      šálek polohrubá mouka
    • 1
      šálek hladká mouka
    • 0,25
      šálek moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      kostka droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 60
      g hera
    • 0,50
      šálek mléko

Postup přípravy receptu

1
Dlouho jsem nemohla najít žádný recept na koláčky, který by mi chuťově vyhovoval a tak jsem si vymyslela vlastní hrnkový.
2
Na 45 ks koláčků (průměr cca 8 cm) nasypeme do mísy:
3
2,5 hrnku polohrubé mouky,
4
1 hrnek hladké mouky,
5
1/4 až 1/2 hrnku moučkového cukru (záleží na tom, jak sladké máte rádi těsto a jak sladké děláte náplně; já dávám 1/4 hrnku cukru, protože já i naše děti mají rády sladší makovou a tvarohovou náplň),
6
lžičku soli, půl kostky droždí, dvě celá vajíčka, rozpuštěnou heru a v tomtéž hrnku pak ohřeju půl hrnku mléka.
7
Všechno smíchám nahrubo vařečkou a pak rukou vypracuji hladké lesklé těsto. Když je tužší, přikápněte trochu mléka, když se lepí, poprašte lehce moukou. Těsto by se nemělo vůbec lepit a je krásně hlaďoučké.
8
Dám v míse pod utěrkou na topení. Po 30-40 minutách (záleží na teplotě topení) ho propracuji ještě jednou a nechám znovu vykynout.
9
Vykynuté těsto rozkrájím na kousky a děti vykrouží v dlaních kuličky (průměru cca do 3-4 cm - výsledné koláčky jsou cca 8 cm velké). Pak si do kapesníku nasypu 2 vrchovaté lžičky hladké mouky, udělám z toho kroucením uzlík a tím udělám v lehce nakynutých kuličkách důlky (někdo používá dno malé skleničky, závaží na váhu, atd. - mě to takhle učila babička).
10
Do každého dáme vrchovatou lžičku makové náplně (svařený mletý mák s mlékem, cukrem, švestkovými povidly a já přidávám dvě plná víčka Amaretta - mandlového likéru) nebo tvarohové náplně (smíchaný tvaroh s moučkovým cukrem, vanilkou a žloutkem) nebo strouhanými jablky či švestkovými povidly - kdo co má rád.
11
Než uděláte s dětmi všechny tři plechy, ty první už pěkně nakynou. :-) Pak jen potřít okraje rozšlehaným bílkem, který zbyl z tvarohové náplně a upéct při 180 stupních 14 minut.
12
Dnes znovu odzkoušeno - koláčky jsou chuťově jemné a než se upekl třetí plech, první zmizel v břiše dětí. :-D A moc je chválily.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky I.

Posvícenské koláčky I.

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Pečení Děti Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hera Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety po čínsku

Kotlety po čínsku

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Kuřecí řízky Ondráš

Kuřecí řízky Ondráš

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

Dortík s pudinkovým krémem,…

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

54
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
45
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
44
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
35
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Blesk.cz Zemřel skladatel Mark Snow: Proslavila ho Akta X

Zemřel skladatel Mark Snow: Proslavila ho Akta X

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

  • Recepty.cz
  • Posvícenské koláčky III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact