• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Posvícenské koláčky I.
Napište svůj komentář k receptu

Posvícenské koláčky I.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Posvícenské koláčky I.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g hladká mouka + na poprášení
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 300
      ml mléko polotučné
    • 42
      g droždí čerstvé
    • 80
      g máslo změklé
    • 20
      g sádlo
    • 5
      ks žloutky
    • 1
      ks vejce na potření
    • 1
      ks citronová kůra
    • sůl
    • muškátový oříšek
  • Ořechová náplň
    • 80
      ml smetana
    • 80
      g mleté lískové ořechy
    • 30
      g cukr krupice
    • 1
      lžíce strouhanka
    • lískové oříšky nasekané
  • Maková náplň
    • 100
      ml mléko polotučné
    • 100
      g mák mletý
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 40
      g polohrubá mouka
    • 40
      g cukr krupice
    • 20
      g cukr krystal
    • 30
      g máslo
    • skořice
  • Tvarohová náplň
    • 250
      g polotučný tvaroh
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžička citronová kůra strouhaná
    • 2
      lžíce vanilkový pudink
    • mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

1
Obě mouky prosejte do mísy. Přidejte oba cukry a promíchejte. Mléko ohřejte nesmí být horké. Do poloviny vmíchejte dvě lžíce sypké směsi, rozdrobte droždí a rozmíchejte. Na teple nechte vzejít kvásek. Do zbylého teplého mléka dejte na kousky nakrájené máslo a sádlo. Až se rozpustí, zašlehejte žloutky. Do moučné směsi vsypte citronovou kůru, špetku soli a muškátového oříšku. Přidejte vzešlý kvásek a trochu propracujte. Vlijte zbylé mléko s tukem a vejci a vypracujte hladké těsto. Hněťte ho asi 10 minut, aby v něm bylo dost vzduchu. Poprašte ho moukou a nechte na teplém místě kynout asi 60 minut. Během kynutí si připravte náplně.
2
Na ořechovou náplň zahřejte smetanu. Přidejte mleté oříškym cukr, strouhanku a 2 minut povařte. Na makovou zahřejte mléko. Přidejte cukr, mák a krátce povařte. Odložte a vmíchejte rum, potom z mouky, cukru, másla a skořice vypracujte drobenku. Na tvarohovou náplň pečlivě promíchejte všechny ingredience kromě mandlových lupínků.
3
Vykynuté těsto rozvlálejte a vykrájejte z něj kolečka. Naskládejte jej ve větších odstupech na plechy vyložené pečícím papírem. Do středů vytvořte přitlačeným dnem hrnečku nebo skleničky prohlubně, rychle koláčky potřete rozšlehaným vejcem a lžičkou vkládejte náplně. Ořechovou ozdobte oříšky, makovou posypte drobenkou, tvarohovou mandlovými lupínky. Nechte ještě asi 15 minut kynout. Vložte do trouby vyhřáté asi na 200 °C a pečte, dokud okraje nezrůžoví (asi 12 minut). Koláčky nechte vychladnout a až před servírováním pocukrujte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče

Posvícenské koláče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Listopad Pečení Svatba Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Cukr krystal Droždí Hladká mouka Hnědý rum Lískové oříšky Mák mletý Mandlové lupínky Máslo Mléko polotučné Mleté lískové ořechy Muškátový oříšek Polohrubá mouka Polotučný tvaroh Sádlo Skořice Smetana Strouhanka Sůl Vanilkový cukr Vanilkový extrakt Vanilkový pudink Vejce Žloutek žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Volské topinky

Volské topinky

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Jahodový likér

Jahodový likér

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Mámin ševcovský mls

Mámin ševcovský mls

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
23
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
18
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Posvícenské koláče s tvarohem a švestkami
Posvícenské koláče s tvarohem a…
Posvícenské koláče z r. 1900
Posvícenské koláče z r. 1900
Posvícenské koláčky
Posvícenské koláčky
Pošírovaná pečeně se zeleninou
Pošírovaná pečeně se zeleninou
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Potahovací hmota
Potahovací hmota
  • Recepty.cz
  • Posvícenské koláčky I.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact