• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Posvícenské koláče s tvarohem a švestkami
Napište svůj komentář k receptu

Posvícenské koláče s tvarohem a švestkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 220 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Posvícenské koláče s tvarohem a švestkami
Posvícenské koláče s tvarohem a švestkami
Posvícenské koláče s tvarohem a švestkami
Posvícenské koláče s tvarohem a švestkami
Posvícenské koláče s tvarohem a švestkami
Posvícenské koláče s tvarohem a švestkami
Posvícenské koláče s tvarohem a švestkami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Z kynutého těsta má leckdo respekt. Zbytečně! Chce to jen trochu času a dobrý recept a může z vás být koláčový mistr světa. Zkuste to hned!

Suroviny

20 porce
  • Na těsto
    • 200
      ml mléko
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 500
      g hladká mouka
    • 21
      g droždí
    • 100
      g moučkový cukr
    • citronová kůra strouhaná, z 1 citronu
    • 2
      ks vejce + 1 vejce na potření
    • 1
      ks žloutek
    • 125
      g máslo
    • olej na vymazání mísy
    • 1
      kg švestky
  • Tvarohová náplň
    • 500
      g tvaroh
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks citronová kůra z půlky citronu
    • 50
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce tuzemák
    • 2
      lžíce smetana
  • Drobenka
    • 50
      g máslo
    • 50
      g hrubá mouka
    • 50
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce mák

Postup přípravy receptu

1
Připravte kvásek. Zahřejte 100 ml mléka, přelijte ho do misky, do vlažného mléka vmíchejte lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobte droždí. Kvásek nechte vzejít na teplém místě, bude mu to trvat asi 10 minut.

RADA: Jak na domácí kvásek?

2
Do mísy robotu prosejte mouku, přidejte moučkový cukr, citronovou kůru a dobře promíchejte. V misce rozšlehejte dvě vejce a žloutek a spolu se zbylým mlékem, vzešlým kváskem a vychladlým rozpuštěným máslem vlijte k mouce. Hákovým nástavcem robotu suroviny nejprve pomalu promíchejte, pak na vyšší obrátky začněte zpracovávat těsto. Jakmile se dobře spojí, nechte ho v robotu hníst asi 20 minut. Těsto musí být vláčné a hebké. Přendejte ho do čisté mísy vytřené olejem, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě 1-1,5 hodiny kynout.

RADA: Kvalita mouky

3
Všechny suroviny na tvarohovou náplň dejte do mísy a dobře promíchejte. Můžete si pomoci ručním šlehačem. Konzistenci nakonec upravte přidáním smetany nebo mléka. Směs uložte do ledničky. Švestky pokrájejte na poloviny či čtvrtiny a zbavte pecek. V misce smíchejte suroviny na drobenku a dobře ji zpracujte prsty.

RADA: Lesk závinů a buchet

4
Těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu. Rozválejte na placku asi 1 cm silnou a pomocí sklenky vykrajujte koláče o průměru 8-10 cm. Koláče skládejte na plech vyložený pečicím papírem v rozestupech. Dnem menší sklenky vytlačte v každém koláči prostor pro náplň. Okraje koláčů potřete rozšlehaným vejcem.

RADA: Jak to udělat, aby se těsto nepřipálilo

5
Tvarohovou náplň promíchejte a na každý koláč dejte poctivou porci. Do náplně vtlačte švestky, koláče posypte drobenkou a nechte ještě 30 minut dokynout na teplém místě. Pečte je v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé vázané koláče "krejčovské"

Rychlé vázané koláče "krejčovské"

Borůvkové koláče s tvarohem z kynutého těsta

Borůvkové koláče s tvarohem z…

Posvícenské koláče

Posvícenské koláče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Svačina Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hrubá mouka Mák Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Smetana Švestky tuzemák Tvaroh Vejce Žloutek

Vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffinky vynikající čokoládové

Muffinky vynikající čokoládové

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Krachle z listového těsta

Krachle z listového těsta

Česneková plec

Česneková plec

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

73
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
26
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
24
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
24
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Portobello žampiony plněné kuřecím masem
Portobello žampiony plněné kuřecím masem
Pořádná česnečka
Pořádná česnečka
Posvícenské koláče
Posvícenské koláče
Posvícenské koláče z r. 1900
Posvícenské koláče z r. 1900
Posvícenské koláčky
Posvícenské koláčky
Posvícenské koláčky I.
Posvícenské koláčky I.
  • Recepty.cz
  • Posvícenské koláče s tvarohem a švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact