sirup
rybízový, ostružinový, ananasový ..apod. (nebo domácí šťáva)
Postup přípravy receptu
1
Jedná se poslední štamprli, kterou vyprovázíme hosty z domu (bytu). Tam odkud pocházím se jí říká "verandovka". Do velkých štamprlí (0,5 dcl) nalijeme asi do jedné třetiny hustý sirup a následně do zbytku vychlazený líh popř. vodku bez výrazného aroma a zápachu. Alkohol by měl mít minimálně těch 80% jinak se patrně jedná o jiný "mix".
2
Je lepší když sirup je hustý, protože se tolik nesmíchá s alkoholem a vytvoří tak na pohled velmi zajímavou konzistenci. Nápoj se nijak nemíchá, pouze se najednou vloží celý obsah do úst a polkne. Výsledkem je silné zahřátí v oblasti hrudníku a příjemná nasladlá chuť s příchutí maliny (popř. toho ovoce jež bylo základem sirupu).
3
Hostům popřejeme šťasnou cestu a v žádném přímadě jim nedáváme další i kdyby chtěli sebevíc - jde přeci o poslední štamprli.