• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pošírovaná pečeně se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Pošírovaná pečeně se zeleninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pošírovaná pečeně se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí roštěná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 400
      g malý tuřín
    • 400
      g hrách
    • 40
      g slunečnicová semínka
    • 40
      g parmazán
    • řepkový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      l hovězí vývar
    • 1
      svazek mrkev s natí
    • olivový olej
    • 2
      hrst bazalka

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjte, osušte a provázkem svažte tak, aby drželo ve tvaru válečku. Osolte a opepřete. Ze všech stran zprudka zatáhněte na rozpáleném oleji. Vývar přiveďte k varu a vložte do něj maso. Plamen stáhněte na minimum a nechte asi 30 minut pošírovat, dokud maso není na dotek pevné - ne však tvrdé (vnitřní teplota masa je 55 °C). Mezitím mrkev a tuřín podélně rozpulte. Vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 6 minut na skus. Pak prudce zchlaďte v ledové vodě. Lusky podle potřeby podélně překrojte a na olivovém oleji je duste asi 10 minut se zeleninou. Osolte a opepřete. Bazalku, česnek, semínka, parmazán a asi 50 ml olivového oleje rozmixujte na pesto. Dosolte. Maso vyjměnte z vývaru a nechte 10 minut odpočívat v teple. Podávejte nakrájené na tenké plátky (technika tzv. pošírování) se zeleninou a pestem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně

Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném…

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Pečené brambory se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Flin | 4. 1. 2017 17:16

    Co má společného tahle fotka s receptem?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Pečení Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Hovězí roštěná Hovězí vývar Hrách Malý tuřín Mrkev Olivový olej Parmazán Pepř mletý Řepkový olej Slunečnicová semínka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Pomazánka z Romadúru II.

Pomazánka z Romadúru II.

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

89
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
70
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
65
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
29
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
28
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Blesk.cz Festival Colours of Ostrava jede na plné pecky: Dvojitá porce Stinga!

Festival Colours of Ostrava jede na plné pecky: Dvojitá porce Stinga!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Další doporučené recepty:

Posvícenské koláče z r. 1900
Posvícenské koláče z r. 1900
Posvícenské koláčky
Posvícenské koláčky
Posvícenské koláčky I.
Posvícenské koláčky I.
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Potahovací hmota
Potahovací hmota
Potěšení pekelníka Pelešníka
Potěšení pekelníka Pelešníka
  • Recepty.cz
  • Pošírovaná pečeně se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact