Recept na zapečené žampiony portobello potěší všechny milovníky hub. Uvnitř každého žampionu na vás čeká směs baby špenátu, zakysané smetany, parmezánu a česneku a nechybí ani křepelčí vajíčko. Rychlý a originální pokrm si nejlépe vychutnáte s pečivem.
Baby špenát nasekejte nadrobno, promíchejte ho se zakysanou smetanou, parmazánem a podrceným česnekem. Směs dochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte.
Žampiony očistěte a zbavte nožiček. Naplňte je špenátovou směsí, naskládejte do pekáče vymazaného olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na 5 minut.
3
Poté do každého portobellového hnízda rozklepněte jedno křepelčí vejce a dejte ještě na 5 minut dopéct. Podávejte s pečivem a jednoduchým salátem z čerstvého baby špenátu a olivového oleje.