Steakové žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit, nebo je dáme volně upéct s naplněnými žampiony, případně je použijeme do polévky...
2
Raclette sýr nakrájíme do misky, přidáme pokrájenou sušenou šunku a vejce. Dle chuti osolíme, směs promícháme a dle potřeby (hustoty směsi) zahustíme strouhankou. Tu dáváme čerstvou, ze staršího, ne zcela tvrdého pečiva, kterou si rozmixujeme nebo nastrouháme.
3
Směs rozdělíme do klobouků žampionů, lehce přimáčkneme, žampiony vložíme do olejem vytřené zapékací misky, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na 25 minut. Pak odklopíme a krátce dopečeme vršky náplně dozlatova.
4
Podáváme s čerstvou zeleninou, zeleninovými saláty, opečenými tousty, bramborovou kaší...