g
slovenská paprika
nebo bílá, případně mix s barevnou paprikou
3
stroužek
česnek
2 -
70
g
rajský protlak
malý, cca
sůl
pepř mletý
olej
3
dl
vývar
cca
1
lžíce
hladká mouka
cca
Postup přípravy receptu
1
Hovězí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. V rozpáleném hrnci s trochou oleje si maso za občasného promíchání osmažíme dozlatova.
K osmaženému masu přisypeme na kolečka pokrájený pórek, na kostky pokrájenou očištěnou papriku a nasekaný česnek. Vše smažíme do povadnutí, pak přidáme protlak, ještě vše krátce smažíme.
Přilijeme vývar, toho dáme jen tolik, aby se maso pod poklicí dusilo v zeleninovém sosu a během dušení dle potřeby promícháme a podléváme. Pokud se nám povede "utopit mlynáře", postačí zahustit troškou jíšky nebo rozdrobenou střídkou chleba, kterou necháme ještě krátce provařit.