• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pórkové hovězí na žampionech
Napište svůj komentář k receptu

Pórkové hovězí na žampionech

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pórkové hovězí na žampionech
Pórkové hovězí na žampionech
Pórkové hovězí na žampionech
Pórkové hovězí na žampionech
Pórkové hovězí na žampionech
Pórkové hovězí na žampionech
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg hovězí maso dle vlastního výběru: kýta, kližka, líčka...
    • sádlo nebo olej
    • 1
      ks pórek
    • 400
      g čerstvé žampiony
    • 5
      stroužek drcený česnek
    • tymián nebo rozmarýn, majoránka...
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar dle potřeby
    • jíška nebo záklechtka

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso můžeme připravit jak v celku, tak i pokrájené na kostky či plátky. Záleží na tom, co kdo preferuje a druh masa si vybereme též dle vlastní chuti.
2
Maso osolíme, opepříme a vložíme do hrnce s rozpáleným tukem ze všech stran. Maso vyndáme stranou a do výpeku nasypeme pokrájený pórek, česnek a žampiony a vše necháme zesklovatět a povadnout. Maso vrátíme zpět, přidáme bylinky dle chuti, zalijeme vývarem, těsně nad maso a dusíme pod poklicí, na mírném ohni nebo v troubě doměkka.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Dle potřeby podléváme, otáčíme. Po změknutí masa, vyndáme z vývaru, vyvařenou snítku z bylinek. Zahustíme do požadované hustoty, jíškou nebo záklechtkou a ještě krátce povaříme, případně dochutíme solí a pepřem. Pokud máme maso v celku, vyndáme ho před zahuštěním stranou, po chvilce pokrájíme na plátky a vrátíme do omáčky nebo rovnou rozdělíme na talíře s přílohou a přelijeme omáčkou.
4
Podáváme s rýží, noky, knedlíkem...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Pórkové hovězí s paprikou

Pórkové hovězí s paprikou

Pórkové nudličky se žampiony

Pórkové nudličky se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Drcený česnek Hovězí maso Jíška Pepř mletý Pórek Sádlo Sůl Tymián Vývar

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Kmínový chlebík

Kmínový chlebík

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Něžná pomazánka z mascarpone

Něžná pomazánka z mascarpone

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

71
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
39
Masové kostky s bedlovou omáčkou
Masové kostky s bedlovou…
29
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
24
Brusinková vodka
Brusinková vodka
22
Cibulový čaj proti kašli a nachlazení
Cibulový čaj proti kašli…

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Love Island dospěl do finále: Vyhráli Honzi s Patricií!

Love Island dospěl do finále: Vyhráli Honzi s Patricií!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Pórková polévka se žampiony
Pórková polévka se žampiony
Pórková pomazánka se sýrem
Pórková pomazánka se sýrem
Pórková pomazánka se šunkou
Pórková pomazánka se šunkou
Pórkové hovězí s paprikou
Pórkové hovězí s paprikou
Pórkové nudličky se žampiony
Pórkové nudličky se žampiony
Pórkovo-mandlové želé
Pórkovo-mandlové želé
  • Recepty.cz
  • Pórkové hovězí na žampionech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact