Na oleji osmažíme krupici, zalijeme ji vývarem z masoxu a povaříme. Přidáme pokrájený a opraný pórek a vaříme asi 12 minut, potom vmícháme vejce rozkvedlané v hrnečku a dochutíme pepřem a muškátovým květem. Polévku dle chuti ještě dosolíme a nakonec přidáme sekanou zelenou petrželku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jirka
|14. 8. 2014 09:11
to už dnes neumí nikdo vařit bez masoxů bujónů a podobných chemických sraček?
hlavně aby to nebylo moc pracné a aby to bylo rychlé co?
chce se mě zvracet
Znám malinko jiný postup:Na másle trošku orestovat pórek,pak ještě krupici,zalít vodou,přidat bujón....,povařit a ke konci vaření přidat rozkvrdlané vejce a petrželku.Není třeba vařit extra vývar :-).Jiří