Do kuřecího vývaru dáme nakrájený pórek a nastrouhanou mrkev a necháme vařit. Mezitím si uděláme knedlíčky. Na olej dáme rozpustit droždí, pak přidáme nakrájenou cibulku zamícháme a odstavíme. Do toho postupně přidáváme rozmačkaný česnek, vejce, sůl, pepř a majoránku. Směs se zahustí strouhankou a dělají se menší knedlíčky. Postup je stejný jako u játrových knedlíčků. Přidají se do polévky a nechají se chvilku povařit. Nakonec se přidá pro dochucení vedeta
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
helena
|6. 11. 2016 20:12
nejlepší jsou z opraženého droždí na cibulce
lenka
|3. 3. 2008 20:05
A já zase dělám drožd´ové knedlíčky takto: 2 kostky droždí rozpustím na trošce másla(rama).Odstavím,za chvilku přidám 2 vjce,pořádně promíchám,přisypu strouhanku.Těstíčko musí být jako kapání.Dělám tužšímprotože to tak máme rádi.Vezmu cedník jako na okurky a špachtlí přepasíruji.Bájo
Eva Průšová
|8. 2. 2008 01:51
6 kostek a jen 1 vejce?! To je opravdu hloupost!
Anonym
|28. 11. 2007 09:52
Já dělám knedlíčky do polévky ze 2-3 kostek droždí (podle množství vývaru) a je to akorát.Ze 6ti kostek dělám drožďovou pomazánku pro 4 člennou rodinu.Evam
zu
|28. 11. 2007 09:30
Není toho droždí opravdu moc?6 kostek na 3l polévky?
Kuchařka on-line
|18. 2. 2006 10:51
Tolik, kolik je uvedeno v receptu.
Iveta
|18. 2. 2006 10:50
Tak kolik vlastně toho droždí ?
Mirka
|27. 10. 2005 11:43
Omlouvám se - beru zpět. Dneska mi to nepočítá.
Kuchařka on-line
|27. 10. 2005 11:31
1 kostka droždí má 42 g.
Mirka
|27. 10. 2005 11:25
Polévka to je dobrá, ale myslím, že kuchaři přidali k množství droždí jednu 0. Neumím si představit to množství knedlíčků ze 1/4 kg droždí. Určitě tam patří jen 25 g - to je asi 6 kostek droždí (i to je dost). Začínající kuchařku by to mohlo řádně zmást.