• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pork pie podle The Real Meat Society
Napište svůj komentář k receptu

Pork pie podle The Real Meat Society

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pork pie neboli vepřový koláč je anglickou specialitou, kterou si nejlépe vychutnáte zastudena. Tento pokrm patří do rodiny pastýřských koláčů. Jeho základem je hruběji mleté maso pokryté želatinou a zabalené v dozlatova vypečeném těstě. Zkrátka pokrm hodný i slavnostních okamžiků.

Suroviny

3 porce
    • 350
      g hladká mouka
    • 140
      ml voda
    • 110
      g sádlo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce prošlehané
    • 500
      g mleté maso - vepřové
    • 1
      špetka šalvěj
    • sůl a pepř
    • želatina plátková nebo domácí želatina uvařená z vepřových nožiček

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravte vepřovou náplň. Mleté maso dejte do mísy, ochuťte jej šalvějí, solí, pepřem a důkladně promíchejte. Dejte stranou.

RADA: Jak připravit mleté maso

2
Do rendlíku nalijte vodu, přidejte sádlo a pozvolna zahřívejte, až se sádlo rozpustí. Postupujte opatrně a směs přiveďte jen k bodu varu. Odváženou mouku nasypte do mísy, přidejte sůl a přilijte rozpuštěný tuk s vodou. Pomocí vařečky míchejte, dokud těsto nezchladne natolik, že jej budete moci prohníst rukama. Vypracujte hladké soudržné těsto.
3
Připravené těsto rozdělte na tři díly a z každého kousku oddělte čtvrtinovou část na "pokličku". Větší díly rozválejte na placky a vyložte jimi malé formy s odepínacím dnem. Naplňte je masovou směsí. Z odložených kusů těsta vyválejte kruhové "pokličky" a koláče jimi zakryjte. Okraje dobře spojte.

RADA: Mleté maso

4
Uprostřed každé "čepičky" udělejte malý otvor a nejlépe pomocí stříkačky vyplňte domácí želatinou uvařenou z vepřových nožiček nebo plátků želatiny rozpuštěných ve vepřovém vývaru. Povrch koláčů pomašlujte vejcem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte 20 minut. Poté teplotu snižte na 160 °C a dopékejte dalších 50 minut. Podávejte studené s hořčicí.

RADA: Silný vývar

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Shepherd´s pie

Shepherd´s pie

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Vesnický páj (cottage pie)

Vesnický páj (cottage pie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mleté maso - vepřové Sádlo Šalvěj Sůl Vejce Voda Želatina plátková
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Marinované špízy

Marinované špízy

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Plněné batáty

Plněné batáty

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

51
Čočkové ragú
Čočkové ragú
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
22
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
22
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Veronika Arichteva (39) překvapila: Podruhé těhotná!

Veronika Arichteva (39) překvapila: Podruhé těhotná!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Další doporučené recepty:

Pomerančový sorbet
Pomerančový sorbet
Popradská roštěnka
Popradská roštěnka
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Pórková "malovaná" polévka
Pórková "malovaná" polévka
Pórková lehká polévka
Pórková lehká polévka
Pórková omáčka
Pórková omáčka
  • Recepty.cz
  • Pork pie podle The Real Meat Society
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact