• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pork pie podle The Real Meat Society
Napište svůj komentář k receptu

Pork pie podle The Real Meat Society

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pork pie neboli vepřový koláč je anglickou specialitou, kterou si nejlépe vychutnáte zastudena. Tento pokrm patří do rodiny pastýřských koláčů. Jeho základem je hruběji mleté maso pokryté želatinou a zabalené v dozlatova vypečeném těstě. Zkrátka pokrm hodný i slavnostních okamžiků.

Suroviny

3 porce
    • 350
      g hladká mouka
    • 140
      ml voda
    • 110
      g sádlo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce prošlehané
    • 500
      g mleté maso - vepřové
    • 1
      špetka šalvěj
    • sůl a pepř
    • želatina plátková nebo domácí želatina uvařená z vepřových nožiček

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravte vepřovou náplň. Mleté maso dejte do mísy, ochuťte jej šalvějí, solí, pepřem a důkladně promíchejte. Dejte stranou.

RADA: Jak připravit mleté maso

2
Do rendlíku nalijte vodu, přidejte sádlo a pozvolna zahřívejte, až se sádlo rozpustí. Postupujte opatrně a směs přiveďte jen k bodu varu. Odváženou mouku nasypte do mísy, přidejte sůl a přilijte rozpuštěný tuk s vodou. Pomocí vařečky míchejte, dokud těsto nezchladne natolik, že jej budete moci prohníst rukama. Vypracujte hladké soudržné těsto.
3
Připravené těsto rozdělte na tři díly a z každého kousku oddělte čtvrtinovou část na "pokličku". Větší díly rozválejte na placky a vyložte jimi malé formy s odepínacím dnem. Naplňte je masovou směsí. Z odložených kusů těsta vyválejte kruhové "pokličky" a koláče jimi zakryjte. Okraje dobře spojte.

RADA: Mleté maso

4
Uprostřed každé "čepičky" udělejte malý otvor a nejlépe pomocí stříkačky vyplňte domácí želatinou uvařenou z vepřových nožiček nebo plátků želatiny rozpuštěných ve vepřovém vývaru. Povrch koláčů pomašlujte vejcem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte 20 minut. Poté teplotu snižte na 160 °C a dopékejte dalších 50 minut. Podávejte studené s hořčicí.

RADA: Silný vývar

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Shepherd´s pie

Shepherd´s pie

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Vesnický páj (cottage pie)

Vesnický páj (cottage pie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mleté maso - vepřové Sádlo Šalvěj Sůl Vejce Voda Želatina plátková
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Listové taštičky plněné mletým masem

Listové taštičky plněné mletým masem

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Králík na medu

Králík na medu

Kroupový oběd (večeře)

Kroupový oběd (večeře)

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Jadran dort

Jadran dort

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

426
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
407
Dýňová tortila
Dýňová tortila
322
Máslové řízky
Máslové řízky
36
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
AHA.cz Honza Nedvěd (78) a jeho Pavlínka: První společné foto po letech

Honza Nedvěd (78) a jeho Pavlínka: První společné foto po letech

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Velký test menstruačních kalhotek: Které zvládly celý pracovní den i pětihodinovou cestu autem uprostřed nejsilnější menstruace?

Velký test menstruačních kalhotek: Které zvládly celý pracovní den i pětihodinovou cestu autem uprostřed nejsilnější menstruace?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Agáta a Ornella v show Jana Krause: Naprosté fiasko!

Agáta a Ornella v show Jana Krause: Naprosté fiasko!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Další doporučené recepty:

Pomerančový sorbet
Pomerančový sorbet
Popradská roštěnka
Popradská roštěnka
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Pórková "malovaná" polévka
Pórková "malovaná" polévka
Pórková lehká polévka
Pórková lehká polévka
Pórková omáčka
Pórková omáčka
  • Recepty.cz
  • Pork pie podle The Real Meat Society
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact