• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pork pie podle The Real Meat Society
Napište svůj komentář k receptu

Pork pie podle The Real Meat Society

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pork pie neboli vepřový koláč je anglickou specialitou, kterou si nejlépe vychutnáte zastudena. Tento pokrm patří do rodiny pastýřských koláčů. Jeho základem je hruběji mleté maso pokryté želatinou a zabalené v dozlatova vypečeném těstě. Zkrátka pokrm hodný i slavnostních okamžiků.

Suroviny

3 porce
    • 350
      g hladká mouka
    • 140
      ml voda
    • 110
      g sádlo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce prošlehané
    • 500
      g mleté maso - vepřové
    • 1
      špetka šalvěj
    • sůl a pepř
    • želatina plátková nebo domácí želatina uvařená z vepřových nožiček

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravte vepřovou náplň. Mleté maso dejte do mísy, ochuťte jej šalvějí, solí, pepřem a důkladně promíchejte. Dejte stranou.

RADA: Jak připravit mleté maso

2
Do rendlíku nalijte vodu, přidejte sádlo a pozvolna zahřívejte, až se sádlo rozpustí. Postupujte opatrně a směs přiveďte jen k bodu varu. Odváženou mouku nasypte do mísy, přidejte sůl a přilijte rozpuštěný tuk s vodou. Pomocí vařečky míchejte, dokud těsto nezchladne natolik, že jej budete moci prohníst rukama. Vypracujte hladké soudržné těsto.
3
Připravené těsto rozdělte na tři díly a z každého kousku oddělte čtvrtinovou část na "pokličku". Větší díly rozválejte na placky a vyložte jimi malé formy s odepínacím dnem. Naplňte je masovou směsí. Z odložených kusů těsta vyválejte kruhové "pokličky" a koláče jimi zakryjte. Okraje dobře spojte.

RADA: Mleté maso

4
Uprostřed každé "čepičky" udělejte malý otvor a nejlépe pomocí stříkačky vyplňte domácí želatinou uvařenou z vepřových nožiček nebo plátků želatiny rozpuštěných ve vepřovém vývaru. Povrch koláčů pomašlujte vejcem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte 20 minut. Poté teplotu snižte na 160 °C a dopékejte dalších 50 minut. Podávejte studené s hořčicí.

RADA: Silný vývar

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Shepherd´s pie

Shepherd´s pie

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Vesnický páj (cottage pie)

Vesnický páj (cottage pie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mleté maso - vepřové Sádlo Šalvěj Sůl Vejce Voda Želatina plátková
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Fitness MUGCAKE

Fitness MUGCAKE

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

57
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
53
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
50
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
46
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
41
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Nezodpovědná influencerka Mlejnková za volantem: Dort za jízdy, řídila jen kolenem!

Nezodpovědná influencerka Mlejnková za volantem: Dort za jízdy, řídila jen kolenem!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Pomerančový sorbet
Pomerančový sorbet
Popradská roštěnka
Popradská roštěnka
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Pórková "malovaná" polévka
Pórková "malovaná" polévka
Pórková lehká polévka
Pórková lehká polévka
Pórková omáčka
Pórková omáčka
  • Recepty.cz
  • Pork pie podle The Real Meat Society
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact