• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pork pie podle The Real Meat Society
Napište svůj komentář k receptu

Pork pie podle The Real Meat Society

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pork pie neboli vepřový koláč je anglickou specialitou, kterou si nejlépe vychutnáte zastudena. Tento pokrm patří do rodiny pastýřských koláčů. Jeho základem je hruběji mleté maso pokryté želatinou a zabalené v dozlatova vypečeném těstě. Zkrátka pokrm hodný i slavnostních okamžiků.

Suroviny

3 porce
    • 350
      g hladká mouka
    • 140
      ml voda
    • 110
      g sádlo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce prošlehané
    • 500
      g mleté maso - vepřové
    • 1
      špetka šalvěj
    • sůl a pepř
    • želatina plátková nebo domácí želatina uvařená z vepřových nožiček

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravte vepřovou náplň. Mleté maso dejte do mísy, ochuťte jej šalvějí, solí, pepřem a důkladně promíchejte. Dejte stranou.

RADA: Jak připravit mleté maso

2
Do rendlíku nalijte vodu, přidejte sádlo a pozvolna zahřívejte, až se sádlo rozpustí. Postupujte opatrně a směs přiveďte jen k bodu varu. Odváženou mouku nasypte do mísy, přidejte sůl a přilijte rozpuštěný tuk s vodou. Pomocí vařečky míchejte, dokud těsto nezchladne natolik, že jej budete moci prohníst rukama. Vypracujte hladké soudržné těsto.
3
Připravené těsto rozdělte na tři díly a z každého kousku oddělte čtvrtinovou část na "pokličku". Větší díly rozválejte na placky a vyložte jimi malé formy s odepínacím dnem. Naplňte je masovou směsí. Z odložených kusů těsta vyválejte kruhové "pokličky" a koláče jimi zakryjte. Okraje dobře spojte.

RADA: Mleté maso

4
Uprostřed každé "čepičky" udělejte malý otvor a nejlépe pomocí stříkačky vyplňte domácí želatinou uvařenou z vepřových nožiček nebo plátků želatiny rozpuštěných ve vepřovém vývaru. Povrch koláčů pomašlujte vejcem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte 20 minut. Poté teplotu snižte na 160 °C a dopékejte dalších 50 minut. Podávejte studené s hořčicí.

RADA: Silný vývar

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Shepherd´s pie

Shepherd´s pie

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Vesnický páj (cottage pie)

Vesnický páj (cottage pie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mleté maso - vepřové Sádlo Šalvěj Sůl Vejce Voda Želatina plátková
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

360
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
170
Dýňová tortila
Dýňová tortila
149
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
120
Máslové řízky
Máslové řízky
115
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
AHA.cz Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 27.–28. 9. 2025: Koho čekají dny plné dobrodružství a kdo naopak trochu zvolní?

Horoskop na víkend 27.–28. 9. 2025: Koho čekají dny plné dobrodružství a kdo naopak trochu zvolní?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Krásná dcera Richarda Müllera (64) Ema (31): Tajně se vdala ve Francii!

Krásná dcera Richarda Müllera (64) Ema (31): Tajně se vdala ve Francii!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Další doporučené recepty:

Pomerančový sorbet
Pomerančový sorbet
Popradská roštěnka
Popradská roštěnka
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Pórková "malovaná" polévka
Pórková "malovaná" polévka
Pórková lehká polévka
Pórková lehká polévka
Pórková omáčka
Pórková omáčka
  • Recepty.cz
  • Pork pie podle The Real Meat Society
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact