• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Porchetta z bůčku
Napište svůj komentář k receptu

Porchetta z bůčku

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 230 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Vyzkoušejte naprosto bezkonkurenční porchettu z bůčku s křupavou a dozlatova vypečenou kůrčičkou. Je ovoněná rozmarýnem, šalvějem a nechybí ani pistácie, citrónová kůra a česnek!

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      kg vepřový bůček libovější (60–70 % tuku) s kůží bez kosti
    • 5
      rozmarýn větviček
    • 10
      šalvěj listů
    • 8
      stroužek česnek
    • citronová kůra nebo pomerančová
    • pistácie loupané nebo piniové oříšky
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Z čerstvého rozmarýnu a šalvěje oberte lístky, oloupejte 8 až 10 stroužků česneku, bylinky nasekejte najemno, naopak hrst loupaných pistácií nahrubo nebo použijte piniové oříšky.

RADA: Jak skladovat česnek?

2
Na prkénko položte vepřový bůček s kůží, bez kosti. Zvětšete plochu masa –zhruba v polovině jeho výšky udělejte zářez a rozevřete ho; zdvojnásobíte tak jeho povrch. Udělejte úhlopříčné zářezy z jedné i druhé strany na povrchu, takže vytvoří typické „kostičky “.
3
Ze všech dostupných stran maso důkladně nasolte a opepřete. Celou plochu posypejte bylinkami a potřete česnekem. Využijte také citrusovou kůru a přidejte dovnitř oříšky.
4
Poté zarolujte. A ostrým nožem udělejte ještě zářezy. Rolku napevno svažte kuchyňským provázkem, nejprve po příčně po celé rolce minimálně na pěti místech, nakonec jednou podélně. Pevně stáhněte a zvenku znovu osolte.
5
Přeložte na pekáč s mřížkou vyložený pečicím papírem, polijte olivovým olejem a promněte.
6
Troubu nastavte na 120 °C, klasické pečení. 2,5kilový bůček pečte přibližně 3 hodiny, tím bude uvnitř propečený well-done, což je první fáze pečení, takhle můžete mít porchettu připravenou i den předem. Pak ji stačí vyndat z lednice, nechat přijít na pokojovou teplotu a poté dál péct.

RADA: Jak na maso se zlatavou kůrkou?

7
V každém případě troubu nastavte na 250 °C. Pečte přibližně 15 minut, dokud nebude povrch dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová kůra Olivový olej Pepř mletý Pistácie Rozmarýn Šalvěj Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

23
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
22
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
22
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
20
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
19
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Pomerančový salát s tuňákem
Pomerančový salát s tuňákem
Pomerančový sorbet
Pomerančový sorbet
Popradská roštěnka
Popradská roštěnka
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pórková "malovaná" polévka
Pórková "malovaná" polévka
Pórková lehká polévka
Pórková lehká polévka
  • Recepty.cz
  • Porchetta z bůčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact