• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Porchetta z bůčku
Napište svůj komentář k receptu

Porchetta z bůčku

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 230 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Vyzkoušejte naprosto bezkonkurenční porchettu z bůčku s křupavou a dozlatova vypečenou kůrčičkou. Je ovoněná rozmarýnem, šalvějem a nechybí ani pistácie, citrónová kůra a česnek!

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      kg vepřový bůček libovější (60–70 % tuku) s kůží bez kosti
    • 5
      rozmarýn větviček
    • 10
      šalvěj listů
    • 8
      stroužek česnek
    • citronová kůra nebo pomerančová
    • pistácie loupané nebo piniové oříšky
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Z čerstvého rozmarýnu a šalvěje oberte lístky, oloupejte 8 až 10 stroužků česneku, bylinky nasekejte najemno, naopak hrst loupaných pistácií nahrubo nebo použijte piniové oříšky.

RADA: Jak skladovat česnek?

2
Na prkénko položte vepřový bůček s kůží, bez kosti. Zvětšete plochu masa –zhruba v polovině jeho výšky udělejte zářez a rozevřete ho; zdvojnásobíte tak jeho povrch. Udělejte úhlopříčné zářezy z jedné i druhé strany na povrchu, takže vytvoří typické „kostičky “.
3
Ze všech dostupných stran maso důkladně nasolte a opepřete. Celou plochu posypejte bylinkami a potřete česnekem. Využijte také citrusovou kůru a přidejte dovnitř oříšky.
4
Poté zarolujte. A ostrým nožem udělejte ještě zářezy. Rolku napevno svažte kuchyňským provázkem, nejprve po příčně po celé rolce minimálně na pěti místech, nakonec jednou podélně. Pevně stáhněte a zvenku znovu osolte.
5
Přeložte na pekáč s mřížkou vyložený pečicím papírem, polijte olivovým olejem a promněte.
6
Troubu nastavte na 120 °C, klasické pečení. 2,5kilový bůček pečte přibližně 3 hodiny, tím bude uvnitř propečený well-done, což je první fáze pečení, takhle můžete mít porchettu připravenou i den předem. Pak ji stačí vyndat z lednice, nechat přijít na pokojovou teplotu a poté dál péct.

RADA: Jak na maso se zlatavou kůrkou?

7
V každém případě troubu nastavte na 250 °C. Pečte přibližně 15 minut, dokud nebude povrch dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová kůra Olivový olej Pepř mletý Pistácie Rozmarýn Šalvěj Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pleskačky

Pleskačky

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Jednoduchý švestkový koláč

Jednoduchý švestkový koláč

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
26
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
25
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Influencerka Dominique Alagia šokovala: Potřebuju 100 tisíc měsíčně!

Influencerka Dominique Alagia šokovala: Potřebuju 100 tisíc měsíčně!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Pomerančový salát s tuňákem
Pomerančový salát s tuňákem
Pomerančový sorbet
Pomerančový sorbet
Popradská roštěnka
Popradská roštěnka
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pórková "malovaná" polévka
Pórková "malovaná" polévka
Pórková lehká polévka
Pórková lehká polévka
  • Recepty.cz
  • Porchetta z bůčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact