• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomerančový závin
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančový závin

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančový závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 250
      g hera
    • 1
      ks bílý jogurt
    • 3
      ks pomeranč

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla a jogurtu vypracujeme těsto, vyválíme plát.
2
Dílky pomerančů rozřízneme napříč a obalíme je v pískovém cukru. Rozložíme je do středu plátu a okraje přehneme přes pomeranče.
3
Pečeme na pečícím papíru do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový dortík v zeleném oblečku

Pomerančový dortík v zeleném oblečku

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 11. 1. 2008 23:59

    určitě vyzkouším.... a hooodně pocukruju aby to nezhořklo...

  • Hanička | 11. 1. 2008 08:56

    Udělala jsem těsto z poloviční dávky - na vyzkoušení.Nechala v lednici odležet.Dílky pomeranče jsem rozpůlila a obalila v cukru těsně pře zabalením do těsta. Nedělala jsem závin ale šátečky - do každého jsem dala jeden dílek (2 půlky). Pekla jsem na pečícím papíře. Šťáva z pomeranče nevytekla.Upečené jsem pocukrovala.Rodina je snědla ještě pomalu teplé a chutnalo jim.Nikdo si na hořkost neztěžoval.Je to další zajímavý nápad.Děkuji za recept.

  • Helena K. | 10. 1. 2008 16:00

    Doprčic,jak je to možné,to se mi ještě nestalo.Obalila jste pomeranče v cukru?Také se musí prosladit těsně před zabalením.No mrzí mě to

  • jarmila | 10. 1. 2008 09:21

    s nadšením jsem upekla a buhužel není k jídlu :-( protože pomeranč opravdu zhořknul.Škoda surovin.

  • Helena K. | 7. 1. 2008 19:36

    Ještě jsem to nedělala,ale za pokus to stojí.Určitě nic nepokazíte

  • Hanička | 7. 1. 2008 14:15

    Mám dotaz, nešly by podobným způsobem udělat šátečky - pouze s jedním kouskem pomeranče. Děkuji za odpověď.

  • Helena K. | 5. 1. 2008 11:47

    Zatím jsem nezpozorovala,protože mi závin rodina hned zbaští.

  • Helena K. | 5. 1. 2008 11:46

    Zatím jsem nepozorovala,protože mi závin rodina hned zbaští.

  • Eva Červenková | 4. 1. 2008 13:56

    nezhořkne ten pomeranč?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Hera Polohrubá mouka Pomeranč
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Ovocné muffiny

Ovocné muffiny

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

67
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
64
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
37
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
36
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
28
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Pomerančový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact