• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomerančový džem z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančový džem z domácí pekárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančový džem z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g pomeranč dužiny z pomerančů + 1 citronu
    • 500
      g cukr
    • gelfix 1:1 (nebo něco podobného, Vitana má Džemfix atd.)

Postup přípravy receptu

1
Citron a pomeranče oloupat, očistit od bílé vrstvičky, rozdělit na dílky a pokrájet na cca 1 cm kousky. Vložit do nádoby pekárničky, přisypat cukr a jeden celý Gelfix, přestože je určen pro 1 kg cukru (ale také pro plný var!). Spustit program marmeláda, nechat proběhnout, ochutnat, případně dosladit nebo dokyselit citronem (já pořidávala ještě citronovou šťávu).
2
Horké do skleniček, zavíčkovat, otočit vzhůru nohama, nechat vychladnout. Hotovo. Mazat, papat.
3
Z tohoto množství mi vyšly 4 skleničky od majonézy 250 g.
4
Poznámka: pokud se blána, která obaluje vlastní stroužek pomeranče, sama odchlipuje a jde odstranit, tak to udělejte, ale nic se neděje, když tam zůstane. V džemu pak budou kousky ovoce vcelku. Citlivější povahy to mohou celé rozmixovat třeba ponorným mixérem, já to nedělala. Na džem jsem použila pomeranče zbylé od vánoc, u kterých hrozilo, že už mi začnou zasychat a přihodila jsem ještě asi 2 stejně postižené mandarinky. Určitě by šel i z grepů. Ztuhl báječně. Příště bych ráda přidala i kousky kůry nakrájené na tenoulinké nudličky, jako jsem to měla u džemu dovezeného z Anglie.
5
Recept jsem nevymyslela, ale částečně převzala z Dáma.cz a poupravila podle toho, co jsem měla k dispozici. Pekárnu mám na obsah 1000-1250 g, ale všechno zabralo cca 1/3 nádoby, program Marmeláda u mne trvá 1 hodinu a 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Domácí pomerančový extrakt

Domácí pomerančový extrakt

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanka | 10. 12. 2012 07:50

    Marmeladu podle tohoto receptu jsem zkusila, bohuzel vubec neztuhla. Mate nekdo radu, co mohlo byt spatne? Pripadne, tip, jak to jeste napravit. Je mi lito marmeladu vyhazovat... Moc diky! Hezke vanoce.

  • ada konjarova | 20. 5. 2009 13:55

    anonym je pěknej pitomec ja zkoušela marmelady na plotně amoc se mi nevedly kila cukru astejně byly řidké tady jsem dala 2grepy 1 pomeranč 3 citrony a1jabko a1bananazbytky želirovacich cukru asi300 doplnila na600 cukrem kryst. dala do pekarny mam eta harmony zapla na program džem avysledek 2 kleničky užasné oranžo ružové marmelady skvělénetradiční chuti ještě jednou moc ěkuji za inspiraci dostala jsem pekarnu od ježuldy tak se sni teprve zživám ačumim co vše dovede už se těšim na leto jak budu dělat marm. zletniho ovoce snad bude chutnat itěm mym 4 chlapakum

  • Tereza J. | 16. 1. 2008 15:51

    Tarari, ďakujem za radu, vyskúšam to s ním ešte:)))

  • Tarari . | 16. 1. 2008 12:31

    Terezko, já bych mu dala ještě šanci....Dělá mu dobře pobyt v létě na zahradě, v zimě by měl být v chladnějším prostředí. Myslím, že ještě vyrazí lístečky (přesadila bych ho a prohlédla i kořeny, jestli tam také nejsou nějací paraziti. U bramboříku mi "něco" sežralo kořínky a vypadá to, že se z toho také vzpamatuje.

  • Tereza J. | 15. 1. 2008 14:01

    Tarari, prosím , poraďte, mali sme v triede štepený citrónovník, asi 20 cm vysoký, deti ho dostali od pána, ktorý predával v botanickej záhrade na dni otvorených dverí. Ale sadli na to nejaké parazity, všimla som si to, až keď začali opadávať listy. Postriekala som, parazity sú zlikvidované, ale myslíte, že citrónovník opuká? Či ho mám už len vyhodiť ?

  • Dana L. | 15. 1. 2008 11:03

    To anonym: jasně anonyme, ale musíš u toho stát a míchat aby se ti to nepřipálilo, zatímco takhle si můžeš hrát s dětma nebo se třeba jít pomilovat s partnerem. Asi by bylo nejlepší, kdybys vyhodil/a friťák, papiňák, sporák a troubu a vůbec všechno a chodil/a jsi do restaurace, to je taky za pár minut. Tvoje poznámky jsou pustá demagogie, tyhle stránky jsou o něčem jiném, esisisišim.

  • Tarari . | 15. 1. 2008 10:50

    Musím dát jedničku! Je výborný.... Jenom kvůli manželovi jsem použila Sorbit (sladidlo pro diabetiky).

  • Tarari . | 15. 1. 2008 10:49

    Nedělám si legraci! Je to už stromek 25 let starý, květináč má tak obrovský, že moji dva chlapi s tím mají co dělat, aby ho vynesli na zahradu "vyletnit" a když jsme ho loni dávali do chodby "na zimu" do chodby, tak jsme si chvíli mysleli, že se buď musíme odstěhovat (zabral půlku chodby) nebo že ho věnujeme botanické zahradě. Ale ještě to s ním snad pár let vydržíme....

  • Anonym | 15. 1. 2008 08:54

    Když to vrazím do kastrolu na plotnu, budu to mít hotové za pár minut

  • milena kubikova | 14. 1. 2008 18:44

    tarari.....ked ja neviem ci si robite srandu, alebo to ich mate naozaj

  • Tarari . | 14. 1. 2008 17:28

    Hurá, mám vlastnoručně vypěstované citrony!

  • Jitka Urbánková | 14. 1. 2008 15:02

    Anonyme, pokud dáváš kůru z citrusů, stačí omýt v mýdlové vodě a pak velice důkladně opláchnout

  • Dana L. | 14. 1. 2008 11:04

    Anonyme, o co vám jde? To byste nesměl vůbec jíst citrusové plody, žádné. V receptu přece není že se mají pomeranče do džemu dát i s kůrou! Nebo si myslíte, že třeba dovážená jablka, hrušky apod. nejsou chemicky ošetřená? Kde žijete? Džem vyzkouším, také máme rádi i pomerančový i grapový džem a přitom jsou dost drahé. I mandarinkový může být zajímavý.

  • milena kubikova | 14. 1. 2008 08:50

    celkom casto kupujem dzem z grapefruitov...mame radi jeho horkastu prichut.....raz v nasom slovenskom byte prespaval rodinny priatel a nasiel tento otvoreny dzem v chladnicke. povedal ze nic horsie nejedol a ze sa bal ci nahodou nezjedol nejaku moju pletovu masku. skoro som skapala od smiechu. tento pomarancovy budem rozhodne robievat..vdaka za recept.

  • Anonym | 13. 1. 2008 19:48

    a co chemické ošetření citrusů, jak je to ošetřeno?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Džemy a marmelády Pomerančová
Zdravě i chutně Ovoce Snídaně Dopolední svačina Svačina Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Gelfix Pomeranč
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Andělské zvony

Andělské zvony

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky

Vynikající kvasnicové knedlíčky do…

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

18
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny
17
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
15
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
14
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
12
Dršťková polévka z václavek
Dršťková polévka z…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Pomerančový džem z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact