• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomerančový džem z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančový džem z domácí pekárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančový džem z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g pomeranč dužiny z pomerančů + 1 citronu
    • 500
      g cukr
    • gelfix 1:1 (nebo něco podobného, Vitana má Džemfix atd.)

Postup přípravy receptu

1
Citron a pomeranče oloupat, očistit od bílé vrstvičky, rozdělit na dílky a pokrájet na cca 1 cm kousky. Vložit do nádoby pekárničky, přisypat cukr a jeden celý Gelfix, přestože je určen pro 1 kg cukru (ale také pro plný var!). Spustit program marmeláda, nechat proběhnout, ochutnat, případně dosladit nebo dokyselit citronem (já pořidávala ještě citronovou šťávu).
2
Horké do skleniček, zavíčkovat, otočit vzhůru nohama, nechat vychladnout. Hotovo. Mazat, papat.
3
Z tohoto množství mi vyšly 4 skleničky od majonézy 250 g.
4
Poznámka: pokud se blána, která obaluje vlastní stroužek pomeranče, sama odchlipuje a jde odstranit, tak to udělejte, ale nic se neděje, když tam zůstane. V džemu pak budou kousky ovoce vcelku. Citlivější povahy to mohou celé rozmixovat třeba ponorným mixérem, já to nedělala. Na džem jsem použila pomeranče zbylé od vánoc, u kterých hrozilo, že už mi začnou zasychat a přihodila jsem ještě asi 2 stejně postižené mandarinky. Určitě by šel i z grepů. Ztuhl báječně. Příště bych ráda přidala i kousky kůry nakrájené na tenoulinké nudličky, jako jsem to měla u džemu dovezeného z Anglie.
5
Recept jsem nevymyslela, ale částečně převzala z Dáma.cz a poupravila podle toho, co jsem měla k dispozici. Pekárnu mám na obsah 1000-1250 g, ale všechno zabralo cca 1/3 nádoby, program Marmeláda u mne trvá 1 hodinu a 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Domácí pomerančový extrakt

Domácí pomerančový extrakt

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanka | 10. 12. 2012 07:50

    Marmeladu podle tohoto receptu jsem zkusila, bohuzel vubec neztuhla. Mate nekdo radu, co mohlo byt spatne? Pripadne, tip, jak to jeste napravit. Je mi lito marmeladu vyhazovat... Moc diky! Hezke vanoce.

  • ada konjarova | 20. 5. 2009 13:55

    anonym je pěknej pitomec ja zkoušela marmelady na plotně amoc se mi nevedly kila cukru astejně byly řidké tady jsem dala 2grepy 1 pomeranč 3 citrony a1jabko a1bananazbytky želirovacich cukru asi300 doplnila na600 cukrem kryst. dala do pekarny mam eta harmony zapla na program džem avysledek 2 kleničky užasné oranžo ružové marmelady skvělénetradiční chuti ještě jednou moc ěkuji za inspiraci dostala jsem pekarnu od ježuldy tak se sni teprve zživám ačumim co vše dovede už se těšim na leto jak budu dělat marm. zletniho ovoce snad bude chutnat itěm mym 4 chlapakum

  • Tereza J. | 16. 1. 2008 15:51

    Tarari, ďakujem za radu, vyskúšam to s ním ešte:)))

  • Tarari . | 16. 1. 2008 12:31

    Terezko, já bych mu dala ještě šanci....Dělá mu dobře pobyt v létě na zahradě, v zimě by měl být v chladnějším prostředí. Myslím, že ještě vyrazí lístečky (přesadila bych ho a prohlédla i kořeny, jestli tam také nejsou nějací paraziti. U bramboříku mi "něco" sežralo kořínky a vypadá to, že se z toho také vzpamatuje.

  • Tereza J. | 15. 1. 2008 14:01

    Tarari, prosím , poraďte, mali sme v triede štepený citrónovník, asi 20 cm vysoký, deti ho dostali od pána, ktorý predával v botanickej záhrade na dni otvorených dverí. Ale sadli na to nejaké parazity, všimla som si to, až keď začali opadávať listy. Postriekala som, parazity sú zlikvidované, ale myslíte, že citrónovník opuká? Či ho mám už len vyhodiť ?

  • Dana L. | 15. 1. 2008 11:03

    To anonym: jasně anonyme, ale musíš u toho stát a míchat aby se ti to nepřipálilo, zatímco takhle si můžeš hrát s dětma nebo se třeba jít pomilovat s partnerem. Asi by bylo nejlepší, kdybys vyhodil/a friťák, papiňák, sporák a troubu a vůbec všechno a chodil/a jsi do restaurace, to je taky za pár minut. Tvoje poznámky jsou pustá demagogie, tyhle stránky jsou o něčem jiném, esisisišim.

  • Tarari . | 15. 1. 2008 10:50

    Musím dát jedničku! Je výborný.... Jenom kvůli manželovi jsem použila Sorbit (sladidlo pro diabetiky).

  • Tarari . | 15. 1. 2008 10:49

    Nedělám si legraci! Je to už stromek 25 let starý, květináč má tak obrovský, že moji dva chlapi s tím mají co dělat, aby ho vynesli na zahradu "vyletnit" a když jsme ho loni dávali do chodby "na zimu" do chodby, tak jsme si chvíli mysleli, že se buď musíme odstěhovat (zabral půlku chodby) nebo že ho věnujeme botanické zahradě. Ale ještě to s ním snad pár let vydržíme....

  • Anonym | 15. 1. 2008 08:54

    Když to vrazím do kastrolu na plotnu, budu to mít hotové za pár minut

  • milena kubikova | 14. 1. 2008 18:44

    tarari.....ked ja neviem ci si robite srandu, alebo to ich mate naozaj

  • Tarari . | 14. 1. 2008 17:28

    Hurá, mám vlastnoručně vypěstované citrony!

  • Jitka Urbánková | 14. 1. 2008 15:02

    Anonyme, pokud dáváš kůru z citrusů, stačí omýt v mýdlové vodě a pak velice důkladně opláchnout

  • Dana L. | 14. 1. 2008 11:04

    Anonyme, o co vám jde? To byste nesměl vůbec jíst citrusové plody, žádné. V receptu přece není že se mají pomeranče do džemu dát i s kůrou! Nebo si myslíte, že třeba dovážená jablka, hrušky apod. nejsou chemicky ošetřená? Kde žijete? Džem vyzkouším, také máme rádi i pomerančový i grapový džem a přitom jsou dost drahé. I mandarinkový může být zajímavý.

  • milena kubikova | 14. 1. 2008 08:50

    celkom casto kupujem dzem z grapefruitov...mame radi jeho horkastu prichut.....raz v nasom slovenskom byte prespaval rodinny priatel a nasiel tento otvoreny dzem v chladnicke. povedal ze nic horsie nejedol a ze sa bal ci nahodou nezjedol nejaku moju pletovu masku. skoro som skapala od smiechu. tento pomarancovy budem rozhodne robievat..vdaka za recept.

  • Anonym | 13. 1. 2008 19:48

    a co chemické ošetření citrusů, jak je to ošetřeno?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Džemy a marmelády Pomerančová
Zdravě i chutně Ovoce Snídaně Dopolední svačina Svačina Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Gelfix Pomeranč
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový koláč

Brokolicový koláč

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Krabí pomazánka od Camm

Krabí pomazánka od Camm

Hlávkové zelí s těstovinami

Hlávkové zelí s těstovinami

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Mrkvový krém

Mrkvový krém

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

36
Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept
Pohanková kaše (falešná…
23
Houbové lívance
Houbové lívance
17
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák …
15
Žitno-špaldové placky prosté, základní recept
Žitno-špaldové placky…
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Victoria (†40) by slavila 42. narozeniny: Dojemný vzkaz zavražděné sestře!

Victoria (†40) by slavila 42. narozeniny: Dojemný vzkaz zavražděné sestře!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

  • Recepty.cz
  • Pomerančový džem z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact