• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomerančový džem
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančový džem

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančový džem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg pomeranč
    • 900
      g cukr krupice
    • 0,75
      l voda
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

1
Pomeranče důkladně omyjeme, nakrájíme je i s kůrou na tenké plátky a vybereme jádra. Plátky namočíme na 24 hodin do vody. Potom je dáme vařit a hned po varu přidáme cukr. Přikryjeme pokličkou a dáme zase do druhého dne uležet do chladna. Pak vaříme zvolna asi 2 hodiny. Do hotového džemu vymačkáme šťávu z citronu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový dortík v zeleném oblečku

Pomerančový dortík v zeleném oblečku

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 7. 6. 2013 14:50

    Dělala jsem to přesně takhle - jen šťávu z pomerančů a želírovací cukr, je to rychlé a vynikající ( záleží ale na chuti pomerančů, nejsou všechny stejné ) :-)

  • petra j | 3. 1. 2009 15:05

    Na džem s kůrou můžete použít BIO pomeranče a citrony. Jsou sice drahé ale k dostání v každém supermarketu

  • Katka | 8. 4. 2008 08:02

    A nevíte jak je to s chemickým ošetřením kumkvatů? Myslíte, že by šel džem udělat?

  • Anonym | 17. 9. 2007 12:35

    Pozn. k chem. ošetření: Citrusy jsou silně chemicky ošetřovány proti modré a zelené plísni, ke kterým jsou citrusy náchylné při dlouhodobém skladování. Tudíž se nedoporučuje jejich kůru používat při vaření...

  • Anonym | 17. 9. 2007 12:35

    Pozn. k chem. ošetření: Citrusy jsou silně chemicky ošetřovány proti modré a zelené plísni, ke kterým jsou citrusy náchylné při dlouhodobém skladování. Tudíž se nedoporučuje jejich kůru používat při vaření...

  • Anonym | 6. 3. 2007 23:48

    Určitě to jde i bez kůry, a v tom případě to asi ani nebude nutné vařit ty dvě hodiny. s klidem bych použila želírovací cukr 1:1.

  • Soňa V. | 6. 3. 2007 16:59

    Myslite že je možné udělat tento džem bez kůry? Jedla jsem totiž v Anglii i džem bez kůry a chutnal mi více...

  • Lýdia Murtinová | 30. 11. 2005 11:23

    V minulosti jsem se několikrát setkala s varováním, že z běžně prodávaných citrusových plodů nelze použít jejich kůru pro přípravu pokrmů. Mělo to být kvůli chemickému ošetření, které prý nelze z povrchu plodů při jejich zpracování odstranit. Tento zákaz již neplatí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Pomerančová
Ostatní Zavařování a nakládání Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Pomeranč Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Ovocné muffiny

Ovocné muffiny

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

381
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
185
Máslové řízky
Máslové řízky
132
Dýňová tortila
Dýňová tortila
89
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Špagety s bazalkou
Špagety s bazalkou

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Premiéra seriálu Monyová: Syn zavražděné (†44) přiznal velký stres!

Premiéra seriálu Monyová: Syn zavražděné (†44) přiznal velký stres!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

  • Recepty.cz
  • Pomerančový džem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact