• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomerančový džem
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančový džem

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančový džem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg pomeranč
    • 900
      g cukr krupice
    • 0,75
      l voda
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

1
Pomeranče důkladně omyjeme, nakrájíme je i s kůrou na tenké plátky a vybereme jádra. Plátky namočíme na 24 hodin do vody. Potom je dáme vařit a hned po varu přidáme cukr. Přikryjeme pokličkou a dáme zase do druhého dne uležet do chladna. Pak vaříme zvolna asi 2 hodiny. Do hotového džemu vymačkáme šťávu z citronu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový dortík v zeleném oblečku

Pomerančový dortík v zeleném oblečku

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 7. 6. 2013 14:50

    Dělala jsem to přesně takhle - jen šťávu z pomerančů a želírovací cukr, je to rychlé a vynikající ( záleží ale na chuti pomerančů, nejsou všechny stejné ) :-)

  • petra j | 3. 1. 2009 15:05

    Na džem s kůrou můžete použít BIO pomeranče a citrony. Jsou sice drahé ale k dostání v každém supermarketu

  • Katka | 8. 4. 2008 08:02

    A nevíte jak je to s chemickým ošetřením kumkvatů? Myslíte, že by šel džem udělat?

  • Anonym | 17. 9. 2007 12:35

    Pozn. k chem. ošetření: Citrusy jsou silně chemicky ošetřovány proti modré a zelené plísni, ke kterým jsou citrusy náchylné při dlouhodobém skladování. Tudíž se nedoporučuje jejich kůru používat při vaření...

  • Anonym | 17. 9. 2007 12:35

    Pozn. k chem. ošetření: Citrusy jsou silně chemicky ošetřovány proti modré a zelené plísni, ke kterým jsou citrusy náchylné při dlouhodobém skladování. Tudíž se nedoporučuje jejich kůru používat při vaření...

  • Anonym | 6. 3. 2007 23:48

    Určitě to jde i bez kůry, a v tom případě to asi ani nebude nutné vařit ty dvě hodiny. s klidem bych použila želírovací cukr 1:1.

  • Soňa V. | 6. 3. 2007 16:59

    Myslite že je možné udělat tento džem bez kůry? Jedla jsem totiž v Anglii i džem bez kůry a chutnal mi více...

  • Lýdia Murtinová | 30. 11. 2005 11:23

    V minulosti jsem se několikrát setkala s varováním, že z běžně prodávaných citrusových plodů nelze použít jejich kůru pro přípravu pokrmů. Mělo to být kvůli chemickému ošetření, které prý nelze z povrchu plodů při jejich zpracování odstranit. Tento zákaz již neplatí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Pomerančová
Ostatní Zavařování a nakládání Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Pomeranč Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Králík - slintající soused

Králík - slintající soused

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Chilli con carne od Camm

Chilli con carne od Camm

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuskusový salát s jogurtem

Kuskusový salát s jogurtem

Churros

Churros

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

50
Bigos
Bigos
19
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…
19
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
18
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…
16
Kuře na paprice
Kuře na paprice

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

  • Recepty.cz
  • Pomerančový džem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact