• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomerančový džem
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančový džem

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančový džem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg pomeranč
    • 900
      g cukr krupice
    • 0,75
      l voda
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

1
Pomeranče důkladně omyjeme, nakrájíme je i s kůrou na tenké plátky a vybereme jádra. Plátky namočíme na 24 hodin do vody. Potom je dáme vařit a hned po varu přidáme cukr. Přikryjeme pokličkou a dáme zase do druhého dne uležet do chladna. Pak vaříme zvolna asi 2 hodiny. Do hotového džemu vymačkáme šťávu z citronu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový dortík v zeleném oblečku

Pomerančový dortík v zeleném oblečku

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 7. 6. 2013 14:50

    Dělala jsem to přesně takhle - jen šťávu z pomerančů a želírovací cukr, je to rychlé a vynikající ( záleží ale na chuti pomerančů, nejsou všechny stejné ) :-)

  • petra j | 3. 1. 2009 15:05

    Na džem s kůrou můžete použít BIO pomeranče a citrony. Jsou sice drahé ale k dostání v každém supermarketu

  • Katka | 8. 4. 2008 08:02

    A nevíte jak je to s chemickým ošetřením kumkvatů? Myslíte, že by šel džem udělat?

  • Anonym | 17. 9. 2007 12:35

    Pozn. k chem. ošetření: Citrusy jsou silně chemicky ošetřovány proti modré a zelené plísni, ke kterým jsou citrusy náchylné při dlouhodobém skladování. Tudíž se nedoporučuje jejich kůru používat při vaření...

  • Anonym | 17. 9. 2007 12:35

    Pozn. k chem. ošetření: Citrusy jsou silně chemicky ošetřovány proti modré a zelené plísni, ke kterým jsou citrusy náchylné při dlouhodobém skladování. Tudíž se nedoporučuje jejich kůru používat při vaření...

  • Anonym | 6. 3. 2007 23:48

    Určitě to jde i bez kůry, a v tom případě to asi ani nebude nutné vařit ty dvě hodiny. s klidem bych použila želírovací cukr 1:1.

  • Soňa V. | 6. 3. 2007 16:59

    Myslite že je možné udělat tento džem bez kůry? Jedla jsem totiž v Anglii i džem bez kůry a chutnal mi více...

  • Lýdia Murtinová | 30. 11. 2005 11:23

    V minulosti jsem se několikrát setkala s varováním, že z běžně prodávaných citrusových plodů nelze použít jejich kůru pro přípravu pokrmů. Mělo to být kvůli chemickému ošetření, které prý nelze z povrchu plodů při jejich zpracování odstranit. Tento zákaz již neplatí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Pomerančová
Ostatní Zavařování a nakládání Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Pomeranč Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

47
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
44
Třešňový kompot
Třešňový kompot
37
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
37
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
37
Aperol Spritz
Aperol Spritz

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Reportér Showtimu Karel Kašák: Na Primě dostal stopku!

Reportér Showtimu Karel Kašák: Na Primě dostal stopku!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Pomerančový džem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact