Je tam i kůra a vůbec to nevadí, jen si dejte pozor na semínka, ta jsou hořká.
Zní to lákavě ale opravdu je tam i ta kůra z pomerančů?Nebo jsem to špatně pochopila?
Už recept vyzerá dobre. Ešte neviem kedy, ale určite čoskoro vyskúšam. Thanks
To Andra:Vyložila jste si to dobře, sirup z pomerančů je ta voda, ve které se pomeranče vařily. Žloutky jsem šlehala se sirupem, dala jsem jen půl cukru. Je třeba ve vodní páře šlehat i 30 minut, ale nemusíte stále šlehat. Rozhodně však krém neopouštějte tak, že byste odešla z kuchyně :). Dort zalít sirupem není přesné, myslí se pokapat. A pomeranče na povrchu neoschly ani za 2 dny (kousek jsem schovávala pro syna, jinak bych to nemohla ověřit - dort byl rychle sněden). Je moc dobrý, neobvyklý, svěží :)
"Táhnout na mírném ohni" znamená trochu povariť? Plátky pomarančov, ktoré dáme na dno formy sú tie "povarené"? Ako dlho asi šľaháte žĺtky nad parou? Nezrazí sa tá hmota po pridaní šťavy z citrusov? Predpokladám, že sirup z pomarančov je voda s cukrom, v ktorej sa varili pomaranče. Nechápem to zaliatie torty sirupom. Akým množstvom? Neobsušía sa tie pomaranče na povrchu? Viem, veľa otázok naraz, aj moja dcéra by to povedala... ospravelňujem sa.. :)