• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomerančovo-mrkvová šťáva
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančovo-mrkvová šťáva

autor: Jojinka
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančovo-mrkvová šťáva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks pomeranč Chemicky neošetřený
    • 0,50
      kg mrkev
    • 0,50
      kg cukr
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Pomeranč nakrájíme na kostičky, mrkev oloupat a též nakrájet na stejně velké kousky jako pomeranč. Dát do hrnce, přidat cukr a litr vody a vařit do měkka. Poté rozmixovat a přilít dva litry převařené vody. Po vychladnutí plnit do pet lahví a uschovat v lednici. Dle chuti zředit vodou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančovo-medové kotlety - grilované

Pomerančovo-medové kotlety - grilované

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Antonie | 20. 1. 2015 23:49

    Děkuji za nápad, osobně jsou mi bližší staré POCTIVÉ našima babičkama ozkoušené a jednoduché recepty. Přidala jsem jedno jablko a zázvor, který šťávě dává správný šmrnc :)

  • Ivana Šlapáková | 20. 11. 2009 06:38

    Jo, ale pomeranče jsem oloupala a dala tak 2 velké na pul kg mrkve, moc nesladit, mrkev je sladká

  • Ivana Šlapáková | 20. 11. 2009 06:36

    Já chválím, měla jsem letos dost mrkve tak z těch malých nebo horších jsem udělala asi 10 sklenic a fakt dobrý................. A určitě přírodní

  • Zdena z JM | 10. 11. 2009 06:39

    Prosím Vás,vždyť už toho nechte.Někdo prostě tento recept zkritizoval (i když trochu drsněji),ale podle mě není třeba kvůli tomu vést týden nesmyslnou debatu. Koneckonců docela by mě zajímalo,kde se dá sehnat chemicky neošetřený pomeranč.

  • Di - | 9. 11. 2009 20:53

    Možná si to ani Petro neuvědomujete, ale v naší zemi nežijí jenom rodiny, které si mohou každé ráno vymačkat litr čerstvé šťávy z pomerančů.....

  • Petra Pavlovová | 9. 11. 2009 20:35

    kdo koho urazil? nechápu smysl téhle debaty, i když si myslím, že zrovna tenhleten recept není nejpovedenější

  • Zora Manasová | 9. 11. 2009 15:37

    Debata má vždy zmysel, ak sa v nej používajú argumenty, a nie demagógia a urážky. A každý recept je nový - pre toho, kto ho nepozná. Pekný deň všetkým. Zora

  • Andrea Rubešová | 9. 11. 2009 11:13

    Jestli myslíte, že ze dvou pomerančů uděláte 2,5 litru dobrého džusu, tak to můžete zkusit. Končím s debatou, protože to nemá smysl. Tento a jemu podobné recepty nejsou ani kvalitní, ani chutné a pohříchu ani rychlé a nové. Bohužel, stále mají své zastánce a obdivovatele.

  • recepty 73 | 8. 11. 2009 20:21

    No,a co tam dát dva oloupané,místo jednoho celého?To by snad prošlo,ne?!

  • Andrea Rubešová | 8. 11. 2009 19:40

    Jesti tou biokmrví myslíte tu, co jste si vlastnoručně vypěstovala na zahradě, kde asi nejsou stopy dusičnanů, dusitanů a těžkých kovů (kde takovou máte???) tedy ano. Horší to už je s kvalitou pomerančů, ty si asi nepěstujete že, ty kupujete někde v zelenině natrhané nedozrálé, aby přežily transport, chemicky (a vydatně) se ošetřené, tu chemii si pěkně vyvaříte. I kdyby jste měla biomrkev s pomranče nevím jaký, když ji budete vařit, zničíte všechno. Nikdo (a myslím, že ani Vilma) tady nemluví o "džusech" za pár korun z obchoďáku. Džusem bych já myslela vyždímanou čerstvou šťávu z dobře omytého pomeranče. Ale... dobrou chuť

  • Veronika Lindner | 5. 11. 2009 17:11

    Kratce pred vanocema v roce 2007 jsem na tento server dala recept na Domaci dzus.Je to take z mrkve a pomerancu,ale v jinem pomeru.Priklanim se k nazoru Di a chci k tomu jeste napsat,ze je to stary osvedceny recept z 80 let.Ja osobne se rada i ke starym receptum vracim a ode me ma tento recept jednicku!

  • Di - | 5. 11. 2009 07:03

    To bychom taky mohli zrušit celý tenhle server! Vždyť proč vařit polévky, když si můžeme vysypat do hrnce sáček sušené? Hlavní jídlo si koupíme v konzervě nebo zmrazené a koláč v pekařství! Nebo můžeme jít rovnou do restarurace. Kdo nerad vaří, ať sem nechodí, to je pro jiné zákazníky!

  • marie nezlakova | 4. 11. 2009 20:02

    Na receptu nevidím nic špatného,dělám ho občas také.Je tu spousta podobných pod názvem džus.Chce to jen trošku času a trpělivosti.Pokud chci,aby naše (nejen)drobotina nepila kupované šťávy,džusy...,které se většinou jenom zdravě tváří,tak mi to za trošku námahy stojí.

  • jaja 13 | 4. 11. 2009 18:51

    Jako děti jsme tenhe "džus" milovali. A dostala jsem na něj chuť. Určitě bude lepší než některé koncentráty z krabice.

  • ladislava staffenová | 4. 11. 2009 16:13

    Jo a za 1

  • ladislava staffenová | 4. 11. 2009 16:09

    Tohle dělala už moje babička, mamka, dělám to i já a je to perfektní ...., sice bych na půl kila mrkve dala ty pomeranče tři, ale rozhodně to není špatný recept!!!!!Záleží na chuti - kolik dám cukru, jak sladký je pomeranč atd... ale odsuzovat něco, co jsem neochutnala?Vilemino a klidně chroustejte, já taky ráda chroustám, ale ten džus si klidně udělám... asi nevíte, že to není o začátku 80.let, ale o chuti a dobrotě. Jste o mnohé ochuzena, pokud vše berete jen dobou, ze které to znáte.....pak nemůžete d+ělat dobroty, které naše bably dělaly ještě před první republikou - před rokem 1918.Hezký zbytek dne

  • Ivana Samcová | 4. 11. 2009 14:09

    Paní Jarko, díky za vaši reakci, je perfektní. Ivana

  • Jarka O. | 4. 11. 2009 13:33

    Vilemino, aleno a Cicely - představte si, že jsou ještě dnes lidé, kteří dají přednost čerstvému, doma vyrobenému džusu z vlastnoručně vypěstované bio mrkve, než lecjaké tekutině z krabice plné konzervantů. Lenko, nepřikládejte hodnocení přílišný význam, vidíte sama zde, jak nějaký recept dokáže potopit několik věci neznalých individuí:-(

  • Lenka Lišková | 4. 11. 2009 12:46

    proč tu neni seznam TOP nejhorše hodnocenych receptů?

  • Cicely Smeckta | 4. 11. 2009 12:43

    asi nam to smazou ale tenhle recept je skoda energie a casu davam petku

  • alena benesova | 4. 11. 2009 12:40

    Není to moc vodnaté? Jak psala Vilemina, tak to se ale dělalo z kila mrkve a kila pomerančů. Taky bych dneska dala přednost radči džusu z krabice.

  • Vilemina Vilhelmová | 4. 11. 2009 12:31

    Vynikající!!! Tenhle recept pamatuje začátek 80. let. Tehdy se dokonce ta břečka vařila v papiňáku. Prosím Vás, pokud fakt nemáte prostředky na zakoupení normálního džusu nebo si nedokážete vyždímat šťávu z pomeranče, tak chroustejte tu mrkev syrovou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Nápoje Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mrkev Pomeranč Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka se sýrem

Celerová pomazánka se sýrem

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Okurková polévka

Okurková polévka

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

204
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
72
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
71
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
66
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
43
Debrecínská polévka s fazolemi
Debrecínská polévka s…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Pomerančovo-mrkvová šťáva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact