• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomerančovo-mrkvová šťáva
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančovo-mrkvová šťáva

autor: Jojinka
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančovo-mrkvová šťáva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks pomeranč Chemicky neošetřený
    • 0,50
      kg mrkev
    • 0,50
      kg cukr
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Pomeranč nakrájíme na kostičky, mrkev oloupat a též nakrájet na stejně velké kousky jako pomeranč. Dát do hrnce, přidat cukr a litr vody a vařit do měkka. Poté rozmixovat a přilít dva litry převařené vody. Po vychladnutí plnit do pet lahví a uschovat v lednici. Dle chuti zředit vodou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančovo-medové kotlety - grilované

Pomerančovo-medové kotlety - grilované

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Antonie | 20. 1. 2015 23:49

    Děkuji za nápad, osobně jsou mi bližší staré POCTIVÉ našima babičkama ozkoušené a jednoduché recepty. Přidala jsem jedno jablko a zázvor, který šťávě dává správný šmrnc :)

  • Ivana Šlapáková | 20. 11. 2009 06:38

    Jo, ale pomeranče jsem oloupala a dala tak 2 velké na pul kg mrkve, moc nesladit, mrkev je sladká

  • Ivana Šlapáková | 20. 11. 2009 06:36

    Já chválím, měla jsem letos dost mrkve tak z těch malých nebo horších jsem udělala asi 10 sklenic a fakt dobrý................. A určitě přírodní

  • Zdena z JM | 10. 11. 2009 06:39

    Prosím Vás,vždyť už toho nechte.Někdo prostě tento recept zkritizoval (i když trochu drsněji),ale podle mě není třeba kvůli tomu vést týden nesmyslnou debatu. Koneckonců docela by mě zajímalo,kde se dá sehnat chemicky neošetřený pomeranč.

  • Di - | 9. 11. 2009 20:53

    Možná si to ani Petro neuvědomujete, ale v naší zemi nežijí jenom rodiny, které si mohou každé ráno vymačkat litr čerstvé šťávy z pomerančů.....

  • Petra Pavlovová | 9. 11. 2009 20:35

    kdo koho urazil? nechápu smysl téhle debaty, i když si myslím, že zrovna tenhleten recept není nejpovedenější

  • Zora Manasová | 9. 11. 2009 15:37

    Debata má vždy zmysel, ak sa v nej používajú argumenty, a nie demagógia a urážky. A každý recept je nový - pre toho, kto ho nepozná. Pekný deň všetkým. Zora

  • Andrea Rubešová | 9. 11. 2009 11:13

    Jestli myslíte, že ze dvou pomerančů uděláte 2,5 litru dobrého džusu, tak to můžete zkusit. Končím s debatou, protože to nemá smysl. Tento a jemu podobné recepty nejsou ani kvalitní, ani chutné a pohříchu ani rychlé a nové. Bohužel, stále mají své zastánce a obdivovatele.

  • recepty 73 | 8. 11. 2009 20:21

    No,a co tam dát dva oloupané,místo jednoho celého?To by snad prošlo,ne?!

  • Andrea Rubešová | 8. 11. 2009 19:40

    Jesti tou biokmrví myslíte tu, co jste si vlastnoručně vypěstovala na zahradě, kde asi nejsou stopy dusičnanů, dusitanů a těžkých kovů (kde takovou máte???) tedy ano. Horší to už je s kvalitou pomerančů, ty si asi nepěstujete že, ty kupujete někde v zelenině natrhané nedozrálé, aby přežily transport, chemicky (a vydatně) se ošetřené, tu chemii si pěkně vyvaříte. I kdyby jste měla biomrkev s pomranče nevím jaký, když ji budete vařit, zničíte všechno. Nikdo (a myslím, že ani Vilma) tady nemluví o "džusech" za pár korun z obchoďáku. Džusem bych já myslela vyždímanou čerstvou šťávu z dobře omytého pomeranče. Ale... dobrou chuť

  • Veronika Lindner | 5. 11. 2009 17:11

    Kratce pred vanocema v roce 2007 jsem na tento server dala recept na Domaci dzus.Je to take z mrkve a pomerancu,ale v jinem pomeru.Priklanim se k nazoru Di a chci k tomu jeste napsat,ze je to stary osvedceny recept z 80 let.Ja osobne se rada i ke starym receptum vracim a ode me ma tento recept jednicku!

  • Di - | 5. 11. 2009 07:03

    To bychom taky mohli zrušit celý tenhle server! Vždyť proč vařit polévky, když si můžeme vysypat do hrnce sáček sušené? Hlavní jídlo si koupíme v konzervě nebo zmrazené a koláč v pekařství! Nebo můžeme jít rovnou do restarurace. Kdo nerad vaří, ať sem nechodí, to je pro jiné zákazníky!

  • marie nezlakova | 4. 11. 2009 20:02

    Na receptu nevidím nic špatného,dělám ho občas také.Je tu spousta podobných pod názvem džus.Chce to jen trošku času a trpělivosti.Pokud chci,aby naše (nejen)drobotina nepila kupované šťávy,džusy...,které se většinou jenom zdravě tváří,tak mi to za trošku námahy stojí.

  • jaja 13 | 4. 11. 2009 18:51

    Jako děti jsme tenhe "džus" milovali. A dostala jsem na něj chuť. Určitě bude lepší než některé koncentráty z krabice.

  • ladislava staffenová | 4. 11. 2009 16:13

    Jo a za 1

  • ladislava staffenová | 4. 11. 2009 16:09

    Tohle dělala už moje babička, mamka, dělám to i já a je to perfektní ...., sice bych na půl kila mrkve dala ty pomeranče tři, ale rozhodně to není špatný recept!!!!!Záleží na chuti - kolik dám cukru, jak sladký je pomeranč atd... ale odsuzovat něco, co jsem neochutnala?Vilemino a klidně chroustejte, já taky ráda chroustám, ale ten džus si klidně udělám... asi nevíte, že to není o začátku 80.let, ale o chuti a dobrotě. Jste o mnohé ochuzena, pokud vše berete jen dobou, ze které to znáte.....pak nemůžete d+ělat dobroty, které naše bably dělaly ještě před první republikou - před rokem 1918.Hezký zbytek dne

  • Ivana Samcová | 4. 11. 2009 14:09

    Paní Jarko, díky za vaši reakci, je perfektní. Ivana

  • Jarka O. | 4. 11. 2009 13:33

    Vilemino, aleno a Cicely - představte si, že jsou ještě dnes lidé, kteří dají přednost čerstvému, doma vyrobenému džusu z vlastnoručně vypěstované bio mrkve, než lecjaké tekutině z krabice plné konzervantů. Lenko, nepřikládejte hodnocení přílišný význam, vidíte sama zde, jak nějaký recept dokáže potopit několik věci neznalých individuí:-(

  • Lenka Lišková | 4. 11. 2009 12:46

    proč tu neni seznam TOP nejhorše hodnocenych receptů?

  • Cicely Smeckta | 4. 11. 2009 12:43

    asi nam to smazou ale tenhle recept je skoda energie a casu davam petku

  • alena benesova | 4. 11. 2009 12:40

    Není to moc vodnaté? Jak psala Vilemina, tak to se ale dělalo z kila mrkve a kila pomerančů. Taky bych dneska dala přednost radči džusu z krabice.

  • Vilemina Vilhelmová | 4. 11. 2009 12:31

    Vynikající!!! Tenhle recept pamatuje začátek 80. let. Tehdy se dokonce ta břečka vařila v papiňáku. Prosím Vás, pokud fakt nemáte prostředky na zakoupení normálního džusu nebo si nedokážete vyždímat šťávu z pomeranče, tak chroustejte tu mrkev syrovou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Nápoje Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mrkev Pomeranč Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Hlávkový salát s vejci II.

Hlávkový salát s vejci II.

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

42
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
22
Jahodové řezy se zakysanou smetanou
Jahodové řezy se…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz ONLINE: Poslední rozloučení s Jiřím Krampolem (†87)

ONLINE: Poslední rozloučení s Jiřím Krampolem (†87)

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Pomerančovo-mrkvová šťáva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact